• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gübretaş'ta grev ilanı asıldı

Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından Körfez İlçede faaliyet gösteren 215 Petrol-İş üyesinin çalıştığı Gübretaş işyerinde grev ilanı asıldı. 

04.05.2011

Petrol-iş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından Körfez İlçede faaliyet gösteren 215 petrol-iş üyesinin çalıştığı Gübretaş işyerinde grev ilanı asıldı.

04.05.2011 tarihinde 08.00-16.00 vardiyası, gündüz vardiyası çalışanları D-100 kenarında servislerden inerek sloganlar atarak alkışlar eşliğinde fabrika önüne kadar yürüdüler. 00.00-08.00 vardiyasından çıkan çalışanların da katılımı ile fabrika önünde toplanıldı. Şube Başkanı Ali Ufuk YAŞAR burada sendika üyelerine hitaben konuşmasında; Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında sendika üyelerini bilgilendirerek şunları söyledi:

Aralık ayından bu zamana kadar ki süreçte 4 oturum gerçekleştirildi.

Toplam 80 maddeden ücret maddeleri, izin maddeleri ve çalışma saatleri dışında kalan maddeler üzerinde mutabakat sağlandı.

Düşük ücretlerin iyileştirilmesi, izin maddeleri ve çalışma saatleri konusunda asla taviz vermeyeceklerini ve mayıs ayı sonuna kadar anlaşma sağlanamaması durumunda greve çıkılacağını söyledi.

Konuşmanın ardından yöneticilerle beraber işyeri yemekhanesinde bulunan işyeri ilan tahtasına grev ilanı asıldı.