• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP, toplantısı Adana'da gerçekleştiriliyor

'Güçlü Türk-İş yaratmak istiyoruz'

Sendikal Güç Birliği Platformu, 5. bölgesel toplantısını 22 Ekim Cumartesi günü Saat: 12:00'de Adana'da gerçekleştiriyor.

AYDINLIK
20.10.2011

Adana'da düzenlenecek olan toplantı, 22 Ekim Cumartesi günü 12:00'de Galeria İş Merkezi'nde gerçekleşecek. Toplantıya işçiler, şube başkanları ve sendika genel başkanları da katılacak. Adana Petrol-İş ve Tek Gıda-İş Sendikası şube başkanlarının Aydınlık'a değerlendirmelerde şöyle:

Petrol-İş Adana Şube Başkanı Mecit Dönmez:

Platformda yer alan sendikalar olarak demokratik ve sınıf mücadelesi perspektifine sahip güçlü bir Türk-İş yaratmak istiyoruz. Türkiye sendikal hareketinin bu dönüşümü gerçekleştirecek birikimi ve deneyimi vardır. Demokratik, bağımsız ve mücadeleci bir anlayışı oluşturmak Türkiye sendikal hareketinin mecburiyeti haline gelmiştir. Tüm işçileri, emekçileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve emekten yana olan siyasi örgütleri emek için birlikte mücadele etmeye çağırıyorum.
'Platform, emekçinin hakkı için var'

Tek Gıda-İş Adana Şube Başkanı Ayhan Aydoğdu :

Hükümetin yapmış olduğu özelleştirmeler ve 4/C kapsamında işçilerin belli kategorilere sokulma çalışmaları ve bunun sonucu belediyelerdeki ve diğer kamu kurumlarındaki işçi sayısı fazlalığını öne sürerek başka yerlere dağıtmaları; Kendilerine yakın olmayan güçlü sendikaların gücünü azaltmaya çalışmaları; Taşeron sisteminin iş yaşamına sokulması; kiralık işçi döneminin gündeme gelmesi ve bu konuda Türk-İş yönetiminin yeterli  ve doğru tavrı almaması sonucu bu “Sendikal Güç Birliği Platformu“ oluşturuldu. Emekçinin hakkını  savunmak yeni haklar kazanmak için bu oluşum ortaya çıktı. Bu konuda emekçileri ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu kurultaylar düzenlenmeye devam edilecektir. Yapılacak kurultaya  sendikaları, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve tüm emekçileri bekliyoruz.