• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

“HAK İhlalleri İle Mücadele Bilinci Eğitim Programı” Sendikamızda Gerçekleşti

UHİM (Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi) tarafından 10 Mart 2018 Cumartesi günü düzenlenen “Hak İhlalleri İle Mücadele Bilinci Eğitim Programı” na sendikamız ev sahipliği yaptı.

12.03.2018

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar’ın da bir seminer verdiği programa, Türk öğrencilerin yanı sıra Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Benin, Bosna Hersek, Çad, Endonezya, Irak, Özbekistan, Doğu Türkistan Tanzanya, Togo ve Etiyopya’dan olmak üzere 20 uluslararası öğrenci katıldı.
Saat 10:00 da başlayan programda ilk olarak UHİM Hukuk Direktörü Av. Mustafa Demiral, “Küresel siyaset ve kültür endüstrisi ilişkisi” konulu bir seminer verdi.
Ardından Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, “Küresel emek sömürüsü karşısında örgütlü toplum ve sendikal hareket” konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Başkan Yaşar konuşmasında küresel ekonomik sömürü üzerinde bazı tespitler yaptıktan sonra, sendikaların örgütlü toplum ve uluslararası ilişkiler yoluyla bu sömürüyle nasıl mücadele edebileceği noktasında değerlendirmelerde bulundu, emperyalist sömürü düzeni içerisinde ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen askeri darbelerden ve bu darbelerin emekçi kesime etkilerinden bahsetti. Ayrıca Sendikamızın uluslararası kuruluşlarla ilişkilerini ve önümüzdeki haftalarda planlanan Filistin ziyaretini anlattı. Katılımcı öğrencilerden gelen sorular üzerine, 15 Temmuz darbe girişimini, bu sürecin öncesi ve sonrasını değerlendirdi, kaçak ve kayıt dışı işçilik meselesine ve bu meselenin toplumsal etkilerine değindi.
Programın öğleden sonra gerçekleşen bölümünde ise İstanbul Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Enver Arıkoğlu, “Uluslararası Ceza Mahkemesi bağlamında uluslararası suçlar” ve “Uluslararası haklar bağlamında insan haklarının korunması” konularında seminer verdi.
Program akşam saatlerinde katılımcı öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.