• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Hani hepimiz Ermeni'ydik | Prof. Dr. Aydın Ayaydın-Sabah

Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke. Bir günü diğerini tutmuyor. Neden mi böyle diyorum? Alın size en yakın örnek: Petkim ihalesi

AYDIN AYAYDIN
12.07.2007

 

Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke. Bir günü diğerini tutmuyor. Neden mi böyle diyorum? Alın size en yakın örnek: Petkim ihalesi

 

Gazeteci Hrant Dink'in suikaste kurban gitmesinin üzerinden çok uzun süre geçmedi. Hatta sanıkların yargılandığı dava geçtiğimiz günlerde yapıldı. Hepiniz hatırlayacaksınız. Dink'in cenaze törenine katılanlar ellerinde "Hepimiz Ermeniyiz" pankartları taşımıştı. Gazeteler de birinci sayfalarını neredeyse tam sayfa buna ayırmıştı. Ancak birkaç gündür Petkim'i alan şirketlerin sermayesinde Ermeni payı olduğu veya Yahudi ortaklığı olduğu aynı gazeteler tarafından manşetlerden veriliyor. Burada insanın aklına hangisi doğru? sorusu geliyor. Bunlar daha işin başında ihaleye girilmeden önce neden araştırılmıyor?
 

Gelin birlikte sorgulayalım.

 

Petkim'in satış ihalesi aylarca önceden belli miydi? Evet.

 

Peki kimlerin bu şirkete talip olduğu Özelleştirme İdaresi'nden dosya alanlardan belli değil miydi? Cevap yine evet.


Bırakın tüm bunları ihaleye katılıp teklif vereceği aşağı yukarı belli olan şirket sayısı 7-8 olarak belirtilmemiş miydi? Burada da cevap evet.
 

Peki o zaman niye hükümet üyeleri ve bürokratlar milli menfaatlere göre karar verileceğini ve aykırı durum varsa ona göre hareket edileceğini belirtiyor . Ya da ihaleyi kazanan şirketler ile ilgili MİT gibi kuruluşları devreye sokmak şimdi mi akla geliyor. Bu şekilde hem ihaleye darbe vurulmuş hem de satın alanlar ile ilgili kuşku yaratılmış olmuyor mu? Hepsinin cevabı maalesef evet. Bunun açıklaması da yine her zamanki cümle: Burası Türkiye.
 

Burası Türkiye çünkü ancak burada birkaç haftalık kısa periyotlarda bile insanlar tamamen aykırı görüşleri savunabiliyor. Hem de neyi neden savunduğunu veya eleştirdiğini bilmeden. Başka bir örnek daha vereyim isterseniz. Alın size Cumhurbaşkanlığı seçimi.

 

AKP iktidarı Cumhurbaşkanlığı için adayını son güne kadar sakladı mı? Evet

AKP'ye en yakın gazeteci ve yorumcular bile bu süreç kötü yönetildi diyor mu? Yine Evet.

Başbakan adaylık tartışmalarını yorumlarken "Ellerine çelik çomak verdim oynuyorlar" dedi mi? Maalesef evet.
 

Miting meydanlarında AKP'ye Cumhurbaşkanı seçtirilmedi propagandası yapıldı mı? Evet
 

Bugün ise Başbakan Erdoğan uzlaşmaya hazır olduğunu söyleyerek önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uzlaşmaya gitmediğini kabul etti mi? Buna da evet.
 

Yine akla gelen soru aynı: Hangisi doğru?

 

Kaynak: SABAH GAZETESİ
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı