• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Hesap Vakti Yaklaştı!.. | Ümit Zileli-Cumhuriyet

Tam düşündüğüm gibi oldu... Seçime 10 gün kala güzide medyamızın çok satışlı gazetelerinde usul usul bir tornistan eğilimi görülmeye başlandı!.. İktidar partisinin gerileyişine ilişkin analizler, hem de birinci sayfalardan verilir oldu, hayret ki hayret!..

ÜMİT ZİLELİ
12.07.2007

Tam düşündüğüm gibi oldu...
 

Seçime 10 gün kala güzide medyamızın çok satışlı gazetelerinde usul usul bir tornistan eğilimi görülmeye başlandı!.. İktidar partisinin gerileyişine ilişkin analizler, hem de birinci sayfalardan verilir oldu, hayret ki hayret!.. AKP'yi uçuran anketlerin ise sesi soluğu kesildi!.. Utanma duygusu diye bir şeyin varlığını keşfettiler herhalde!.. Tayyip Bey , "kan kusup, kızılcık şerbeti içmiş" havalarında yeni cumhurbaşkanını Meclis'in seçeceğinden ve uzlaşma arayacağından söz etmeye başladı!..

 

- Bunlar olacağını öngördüğümüz hayırlı gelişmeler...


Yoksul çevrelerde dağıtılan 300 YTL değerinde erzak paketleri, elden ele, cepten cebe aktarılan nakit paralar, yaz ortası yapılan kömür yardımları, yeniden açılan hastaneler, okullar, işyerleri, devlet kesesinden "TOKİ mitingleri" , uluslararası finans kuruluşlarının, Batılı gazete ve dergilerin bol keseden yayımladığı, kaynağı belirsiz seçim analizleri, ABD, AB, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Talabani, Barzani, Demokratik Toplum Partisi, işbirlikçi kalemler ve iliştirilmiş medyanın engin desteği işte buraya kadar! Haysiyete biçilen 300 YTL'lik makarna, sabun paketi rüşveti de bir yere kadar işe yarıyor...
 

- AKP'nin önlenemeyen düşüşü artık saklanamıyor!..

 

Son Petkim faciası da AKP'nin ne olduğunu net bir biçimde gözler önüne serdi...

 

Medyanın "çok iyi paraya gitti" diye sevinç çığlıkları attığı, ama aynı sütunlarda hiç sıkılmadan "gizemli şirket" diye söz ettiği alıcının, Türkiye'yi çökertmeye ant içmiş Ermeni diyasporası mensubu bir işadamı ile Kıbrıs Rum Kesimi ortaklığını da barındırdığı ortaya çıkınca, kamuoyu ayağa kalktı. Peki, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı Tayyip Bey bu tepkiler karşısında ne yaptı? Aynen aktarıyorum:
 

- Kimin aldığı konusundaki tartışmayı ırkçı buluyorum. Ben ticarette dine ve ırka bakmam...
 

Bu yanıt, AKP'nin 4.5 yıl içinde ülkenin değerlerini hangi gözlükle satışa çıkardığını tüm çıplaklığı ile gözümüze sokuyor doğrusu!..

 

Gelelim medyaya... Dün Hürriyet gazetesi, 56 yazarının Türkiye genelinde yaptığı seçim yoklamalarının analizini yayımladı. Hem de birinci sayfadan!.. Buna göre, AKP birinci parti çıkıyor ancak çıkaracağı milletvekili sayısı tek başına iktidar olmak bir yana, ancak 216-266 aralığında dolaşıyor. CHP 208'e, MHP ise 99 milletvekiline ulaşabiliyor. Diğer bir deyişle CHP-MHP koalisyonu rahatlıkla kurulabiliyor. Gerçi Ertuğrul Özkök 56 yazarına kefil olmamış, "Bana göre AKP tek başına iktidar olacak" diyor ama kendi gözlemine de kefil olmadığını ilan ediyor...


- Denge politikası işte böyle kurulur!..


Cumhuriyet'te dün sevgili Hikmet Çetinkaya 'nın verdiği oranlar da Hürriyet yazarlarının ortak analiziyle örtüşüyor: AKP yüzde 30'un altında, CHP yüzde 27, MHP ise yüzde 19 dolaylarında seyrediyor... Yani ne oluyor?.

 

- AKP'nin hesap vereceği günler yaklaşıyor!..

Maskesiz soygun!..

 

Tam da seçimlere iki hafta kala piyasaya çıktı. Çok da iyi oldu. Sevgili kardeşim, Cumhuriyet gazetesi muhabiri İlhan Taşcı, tamamen belgelere dayanarak yazdığı "Bir AKP Belgeseli - Maskesiz Soygun" isimli, Siyah Beyaz Yayınları'ndan çıkan kitabında, son beş yılın talan ve soygununu, inkâr edilemez biçimde ortaya koymuş.
 

"Tüccar siyaset" in duayeni Tayyip Bey'in mütevazı malvarlığını nasıl katlayıp milyon dolarlara ulaştırdığını, AKP'li bakanlar hakkında hayali ihracattan toplu gümrük kaçakçılığına, sahte fatura düzenlemekten vergi kaçakçılığına kadar uzanan suçlamaları, iktidar sahiplerinin çocuklarının milyonlarca dolarlık gemileri hangi yollarla aldığını, damatların, eniştelerin, akrabaların milyon dolarlık villaları nasıl paylaştığını, kısacası "Ali dibo" markalı düzenin nasıl işlediğini bu kitapta okuyabilirsiniz!.. Sizden ricam, AKP'ye oy vermeyi düşünenlere bir tane hediye etmeniz...
 

- Kime oy vereceklerini bilmek en doğal hakları değil mi?!.. 

Kaynak: CUMHURİYET GAZETESİ
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı