• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL'un Yeni Dergisi “Global Worker”ın İlk sayısı Yayımlandı

IndustriALL Küresel Sendika'nın yılda iki kez yayımlanacak dergisi “Global Worker”ın (Küresel İşçi) ilk sayısı 28-29 Mayıs'ta yayımlandı.

30.05.2013

İlk sayıda Bangladeş hazırgiyim sanayisi üzerine kapsamlı bir yazı yer alıyor. Yazıda yüzlerce işçinin hayatına mal olan sanayinin sürdürülemez nitelik taşıdığı vurgulanıyor.

IndustriALL'uin sürdürülebilir sanayi politikasıyla ilgili tartışmalar üzerine özel raporu konuyu özetliyor ve açıklıyor. IndustriALL Sürdürülebilir Sanayi Politikası konusunda iddialı bir girişim başlatıyor. Söz konusu girişim üye sendikalar arasında tartışma ve eylem başlatmayı ve sanayide sürdürülebilirlik konusunda sendikal bir perspektif geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Derginin bu ilk sayısında IndustriALL, ILO'nun yeni Genel Direktörü Guy Ryder ile bir söyleşi yaptı. Genel Direktör Ryder örgütün içindeki açmazı çözmeye ve ILO'yu krizin doğrudan üstesinden gelecek güçlü bir örgüt haline getirmeye çalışıyor.

Dergide, ayrıca, Rus sendikacı Alexander Sitnov'un, Mauritius'lu sendikacı Jane Ragoo'nun portreleri ile Mississippi'de Birleşik Otomobil İşçileri Sendikası'nın (UAW) Nissan'daki örgütlenmesini destekleyen kampanya yer alıyor.

Konuk yazar Peter Bakvis ise kemer sıkmayla ilgili kapsamlı bir raporda, Avrupa için istihdama yönelik bir toparlanma stratejisini savunuyor. Bakvis Washington DC'deki ITUC/Küresel Sendikalar ofisinin direktörü.

IndustriALL Genel Sekreteri Jyrki Raina önsözünde şöyle diyor:

“Umarım örgütlenmeyle ve küresel dayanışmayla ilgili günlük sendikal çalışmanızda yeni dergimizi esinleyici ve yararlı bulursunuz.”

Kaynak: D›ş İlişkiler Servisi