• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İngiltere'de askerler grev kırıcı

Son dönemde artan grev ve eylemler karşısında İngiliz hükümeti bir yeni adım daha attı: Grev olduğu zaman havaalanında çalışmak artık askerlerin görevi.
01.12.2011

İngiltere’de bundan böyle grev durumlarında havaalanında sınır güvenliği askerlerin denetiminde olacak. Uygulamanın temelinde İngiltere’de son dönemde yükselen kamu emekçilerinin kitlesel eylemleri yer alıyor.

The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre uygulamanın ayrıntılarını İngiltere Göç Bakanı Damian Green şöyle belirtiyor: Grevler sırasında havaalanlarında çalışacak kişilerin öncelikle gönüllü olması tercih edilecek. Yeterli sayıda gönüllünün başvuruda bulunmaması durumunda ise mevcut askerlerden sınırda görev yapmak üzere dağıtım/takviye yapılacak. Gönüllüler sınır güvenliğinin sağlanması konusunda eğitim alacaklar.

"İşçi eylemleri İngiltere'nin imajını lekeliyor"
Göçmen Bürosu’ndaki çalışanların da aktif olarak katılacakları kamu emekçilerinin grev ve eylemlilikleri hakkında İngiliz devleti olumlu düşüncelere elbette sahip değil. İngiltere Göç Bakanı açıklamasında havalimanında çalışanların grev sebebiyle tam gün çalışmaması ya da bir iki saat dahi iş yavaşlatma eylemlerinin kabul edilemez nitelikte olduğunu belirtmiş özellikle bu gibi durumların ticari anlamda tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ve İngiltere’nin imajını bu tür eylemler ile lekelenmemesi gerektiği vurgulamıştı.

Sınır memurları da greve çıkıyor
İngiltere'de kamu emekçileri bugün greve çıktılar. Havaalanlarında çalışan kamu emekçilerinin de katılacağı grev 24 saat sürecek. Grevde toplam 33 sendika ile yaklaşık 2 milyon kişinin iş bırakması bekleniyor. İş bırakacaklar arasında 18 bin sınır güvenliği memuru da bulunuyor.

devamı için;