• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçi sağlığı için emekçiler atağa geçiyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 2-4 Aralık 2011 tarihinde Ankara’da düzenleyeceği “İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi”nin hazırlık çalışmaları devam ediyor. “Esnekleşme ve İşçi Sağlığı” teması ile düzenlenecek olan kongre ile “emeğin kolektif cephesinde bir örgütlenme ve direnç geliştirmek” hedefleniyor.

SOL HABER
15.10.2011

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 2-3-4 Aralık 2011 tarihleri arasında Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası’nda “İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi” düzenleyecek. “Emeğin sağlıklı olma hakkı”nı merkeze alan kongre, emeğin kolektif cephesinde bir örgütlenme ve direnç geliştirmeyi amaçlıyor.
İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Düzenleme Kurulu üyeleri Ankara Tabip Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, kongre çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kongre Düzenleme Kurulu adına konuşan Dr. Sedat Abbasoğlu, sermaye ve onların temsilcisi iktidarların “çalışanın sağlığına rağmen üretimi ve karı daha nasıl çoğaltırız”ın peşinde olduğunu söyledi. İşçi sağlığı ve güvenliği alanında bir “illüzyon” yaratılarak gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığını belirten Abbasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm illüzyon çabalarına rağmen gizlenemeyen bu gerçek, bu gün; İstanbul Davutpaşa’da, Ankara Ostim’de, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde, hala göçükle toprak altında yatan işçilerimizin bulunduğu Maraş-Elbistan’da, mevsimlik tarım işçilerinin “trafik kazası” diye lanse edilen iş kazalarına bağlı ölümlerinde, silikozis hastalığından ölen işçilerimizde ve işçinin/emekçinin olduğu her yerde, tüm bunlara “kader” diyen iktidarın yüzüne vuruyor”.

devamı için: