• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 2-3-4 Aralık'ta

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından 2-3-4 Aralık 2011 tarihinde düzenlenecek olan İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ile ilgili ayrıntılar netleşiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan kongrenin çağrı metnini ve kongre programını aşağıda yayımlıyoruz.

23.10.2011

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB tarafından 2-3-4 Aralık 2011 tarihinde düzenlenecek olan İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ile ilgili ayrıntılar netleşiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde gerçekleşecek olan kongrenin programı belli oldu.

Kongre çağrı metni:
"Hoş geldiniz, güç verdiniz...

Küresel kapitalizmin sosyal-politika ve bu bağlamda da işçi sağlığına
yeni riskler ve çıkmazlar eklediği, üretim ve ürün güvenliğini önceleyip “emeğin sağlıklı olma hakkı”nı gasp ettiği bir rekabet ortamında; emeğin kolektif cephesinde bir örgütlenmeye-direnç geliştirmeye ihtiyaç var… Ve bu ihtiyacı karşılamak üzere bir aradayız.

Sosyal duyarlıktan arınmış siyasal iktidarların tercihleri artık sermaye çıkarlarını ve gereksinimlerini çok daha doğrudan yansıtmakta iken; işçiler/emekçiler için “dibe doğru yarış” devam etmektedir. Küresel kapitalizmde sağlık, firmaların finansal raporlarında aranırken, işçilerin/emekçilerin sağlık raporları ve çalışma ortamlarının güvenli olması ise işverenin terminolojisinde yer almamaktadır.

devamı için;