• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SODA GREVİMİZE DESTEK ÇIĞ GİBİ...

İşçiler, emekçiler, sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, gazeteciler Soda, Kromsan ve Tuz işçisinin yanında...

Basın Servisi
29.05.2012

Mersin şubemizin örgütlü olduğu, Şişecam Kimyasallar Grubu'na bağlı Soda San. A.Ş., Soda Kromsan Krom Bileşikleri Fabrikası ve Soda San. A.Ş. Tuz İşletmesinde çalışan 530 üyemizle 18 Mayıs'ta başlattığımız greve destek çığ gibi büyüyor.

21 Mayıs'ta Emek Partisi İl Başkanı Mehmet Taşçı ve Yönetim Kurulu üyeleri şubemizde grevci üyelerimize destek ziyaretinde bulunarak mücadelemizde bizleri yanlız bırakmadılar.

21 Mayıs'ta CHP İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Soda, Kromsan, Tuz İşletmesi işçilerini fabrika önünde ziyaret ederek başarı dileklerini ilettiler, Soda işçilerinin yanında olduklarını bildirdiler.

22 Mayıs'ta Türkiye Komünist Partisi il yöneticileri ve üyeleri grevci işçileri ziyaret ederek, grevin başarıya ulaşması için her türlü desteği vereceklerini bildirdiler.

Yine 22 Mayıs'ta Türk-İş'e bağlı şube başkanları grevci işçileri ziyaret ederek, mücadelelerinde başarılar dilediler.

24 Mayıs'ta Tekgıda-İş Sendikası Adana Şube yöneticileri ve Coca Cola işyeri sendika temsilcileri grevdeki üyelerimizi ziyaret ederek mücadelelerinde başarılar dilediler.

25 Mayıs'ta Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ve sivil toplum kuruluşları Soda, Kromsan, Tuz İşletmesi işçilerine fabrika önünde destek ziyaretinde bulundular, dayanışma içinde olacaklarını bildirdiler.

26 Mayıs'ta BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP İl Başkanı Musa Kumlu yanlarındaki Heyetle grevci işçileri ziyaret ederek, greve destek verdiler.

Yine aynı gün 26 Mayıs'ta Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı ile yanındaki Heyet Soda, Kromsan ve Tuz İşletmeleri grevci işçimlerini ziyaret ettiler, başarı dileklerini ilettiler.

28 Mayıs'ta Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı grevci işçileri sendikamızda ziyaret ederek Soda işçisinin haklı mücadelesini sonuna kadar destekleyeceklerini bildirdi.

Aynı gün, 28 Mayıs'ta Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve Kristal-İş Şube Başkanı Ahmet Ergev, Yönetim kurulu üyeleri Soda, Kromsan ve Tuz grevci işçilerine destek ziyaretinde bulundular, dayanışma içinde olacaklarını bildirdiler.

29 Mayıs'ta MHP Yenişehir İlçe Başkanı Alihan Küçük ve Yönetim Kurulu üyeleri sendikamızda grevci işçilere destek ziyaretinde bulundular, Soda işçisinin mücadelesini desteklediklerini bildirdiler.

Devrimci İşçi Partisi de sendikamız üyesi Soda, Kromsan ve Tuz işçilerine konser verdi.

Kaynak: Mersin Şube