• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Basın duyurusu...Basın duyurusu...

İşçilerin örgütlenme hakkını ihlal eden Deva Holding protesto edilecek...

Petrol-İş'te örgütlenmek isteyen işçileri işten çıkartan, işçilere baskı ve tehdidini sürdüren Deva Holding'in bu tutumu Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, genel merkez yöneticileri, işten çıkartılan işçiler ve Deva Holding işçilerinin katılımıyla bugün, saat 15.00'te, Güneşli'deki holding binası önünde protesto edilecek ve basın açıklaması yapılacak.

 

 

Basın Servisi
17.04.2012

Türkiye'nin en köklü jenerik ilaç üreticisi, jenerik ilaç sektöründe ülkemizin 5. büyük firması olan, yabancı sermayeli Deva Holding, çalışanlarına örgütlenme hakkı tanımıyor. 1958 yılından bu yana ülkemizde faaliyet gösteren Deva Holding sendikalı olmak isteyen işçileri işten çıkardı.

Petrol-İş Sendikası, Tekirdağ - Çerkezköy ve Kocaeli - Kartpe fabrikalarında jenerik ilaç üretimi yapan Deva Holding'de 40 yıldır örgütlüydü ve 1984 yılından bu yana yetkisiz de olsa toplu iş sözleşmesi imzalıyordu. Ancak Deva Holding, 31 Aralık 2010 tarihinde sona eren dönem sözleşmesini yenilemek için sendikamız ile masaya oturmadı ve işçileri, baskıyla, işten atma tehdidiyle bireysel sözleşme imzalamaya zorladı. Bireysel sözleşme imzalamayanları işten çıkarttı. Diğer işçilere de bireysel sözleşme imzalattı. Sendikamız işten çıkartılan 66 Deva Holding işçisinin işe iade davasını kazandı.

Hala Deva Holding'te çalışan ve Petrol-İş Sendikası'nda örgütlenmeye kararlı olan işçiler, işverenin tüm baskı ve zorlamalarına rağmen mücadeleden vazgeçmeyerek yeniden örgütlenmeye başladılar. Ancak işçilerin sendikalı olmasına tahammül edemeyen Deva Holding işvereni son olarak 4 işçiyi daha işten çıkartarak işçilere gözdağı vermeyi, baskı ve tehditlerini sürdürüyor.

Sendikamız, Deva Holding'teki örgütlülüğünden asla taviz vermeyecek ve mücadesini sürdürecektir. Deva Holding'in bu tutumu Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, genel merkez yöneticileri, işten çıkartılan işçiler ve Deva işçilerinin de katılımıyla protesto edilecek ve konuyla ilgili basın açıklaması yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASININ YAPILACAĞI

ADRES: DEVA HOLDİNG A.Ş.

Halkalı Merkez Mah. Basın Ekspres Cad. No:1 Küçükçekmece (Güneşli)

TARİH: 17 Nisan 2012 Salı - BUGÜN

SAAT : 15.00