• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sendikal Güçbirliği'nin Trakya Bölge toplantısı

İşçilerle birleşerek büyüyeceğiz

Evrensel Gazetesi'nin Sendikal Güçbirliği'nin Trakya Bölge toplantısı ile ilgili haberini yayımlıyoruz.

AYTEKİN BULUT / EVRENSEL GAZETESİ
15.09.2011

10 sendikanın bir araya gelerek oluşturduğu Sendikal Güçbirliği Platformu ikinci bölge toplantısını, Lüleburgaz’da yaptı. Toplantıya, Sendikal Güçbirliği Platformu içinde yer alan sendikalardan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel,  TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ve Belediye-İş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek katıldı. Basın-İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Tez Koop-İş ve TOLEYİS genel başkanları, mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamadılar.

Toplantıya işçilerin ilgisi bir hayli fazlaydı. Toplantının yapıldığı 350 kişilik Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi, Trakya’daki sendikaların şube yöneticisi ve işyeri temsilcileri ile birlikte, sendikalı ve sendikasız işçiler tarafından iyice dolduruldu.

‘TÜM İŞÇİ VE EMEKÇİLER İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Toplantının açılışını, ev sahibi olarak, Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş yaptı. Çetintaş, yaptığı konuşmada, işçilerin sorunlarının ağırlaştığını, işyerlerinin adeta birer çalışma kampına dönüştüğünü ve ellerindeki hakların birer birer geri alındığını belirterek “Kıdem tazminatının kaldırılmasını grev kararı sayacağını, ‘genel kurul kararı’ haline getiren Türk-İş yönetiminin sesi çıkmıyor. Kritik bir eşikteyiz. Ya birlik olup mücadele edeceğiz ve güçleneceğiz, ya da teslim olup yok olacağız. Biz, sendikalı ve sendikasız tüm işçi ve emekçileri birleştirmek, onların haklarını savunmak için yola çıktık” dedi.

devamı için: