• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İzmir'de kıdem tazminatı eylemi

İzmir'de DİSK'e bağlı sendikalar kıdem tazminatlarını fona devreden yasa tasarısını protesto etti. Basmane'deki DİSK Ege Bölge temsilciliği önünde toplanan bine yakın sendika üyesi, ellerindeki döviz ve pankartlarla AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüdü.

06.10.2011

İzmir'de DİSK'e bağlı sendikalar kıdem tazminatlarını fona devreden yasa tasarısını protesto etti.
Basmane'deki DİSK Ege Bölge temsilciliği önünde toplanan bine yakın sendika üyesi, ellerindeki döviz ve pankartlarla AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşün ardından parti binası önünde toplanan kalabalık adına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek basın açıklaması yaptı. Çeltek, kıdem tazminatlarının çalışanın ücretinin ileride ödenmek üzere ayrılmış bir parçası olduğunu ve bu nedenle kıdem tazminatının ücret dışı işgücü maliyetinin bir unsuru şeklinde görülemeyeceğini belirtti.
Kıdem tazminatı fonunun tam bir aldatmaca olduğunu iddia eden Ali Çeltek, 8 Mart Cumartesi günü Ankara'da DİSK, KESK, TMMOB, TTB başta olmak üzere birçok emek örgütüyle sorunlarını dile getireceklerini söyledi. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

devamı için: