• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kadınlar için önemli adımlar

Sendikamızın Genel Kurul hazırlıkları üzerine Evrensel Gazetesi'nin haberini yayımlıyoruz.

EVRENSEL GAZETESİ
13.09.2011

Petrol-İş Sendikası, 17-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 26. Olağan Genel Kurulunda kadınlar için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Genel kurulda gündeme gelecek tüzük değişiklikleriyle, kadın komisyonlarının kurulması öngörülüyor, cinsel taciz suç olarak tanımlanıyor ve kadın beyanı esas alınıyor, kadın-erkek eşitliği için her alanda mücadele hedefi konuyor.

Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu tarafından kabul edilen değişikliklerle ilgili görüştüğümüz Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, toplumda hakim olan erkek egemen düşüncenin sendikaların tüzüklerine de yansıdığını belirterek, Petrol-İş olarak bunu değiştirmeyi düşündüklerini söyledi. Öztaşkın, “Kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Buna paralel değişiklikler yapıldı. Genel kurulumuzda da bu nitelikte kararlar alacağız” dedi.

devamı için:

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı