• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kampana ve Savranoğlu işçilerine polis engeli

Sendikalı oldukları için işten atılan Kampana ve Savranoğlu işçileri işverenin haksız tutumunu protesto etmek için 15 Ekim Cumartesi günü işverenin Taksim’deki evinin önünde basın açıklaması düzenledi. “Kavga bitmedi, daha yeni başlıyor” vb sloganları atan işçileri işverenin evinin önünde polis barikatı karşıladı.

17.10.2011

Sendikalı oldukları için işten atılan Kampana ve Savranoğlu işçileri işverenin haksız tutumunu protesto etmek için 15 Ekim Cumartesi günü işverenin Taksim’deki evinin önünde basın açıklaması düzenledi.

Saat 12’de Türk-İş Bölge Temsilciliği önünde toplanan işçiler yağmura rağmen sloganlarla işverenin evinin önüne yürüdü. “Kavga bitmedi, daha yeni başlıyor” vb sloganları atan işçileri işverenin evinin önünde polis barikatı karşıladı.
İşverenin evinin önüne doğru polis barikatının geriye çekilmesinin ardından Kampana ve Savranoğlu Deri adına iki direnişçi işçi açıklama yaptılar ve ardından Deri İş Tuzla Şube Başkanı Binali Tay konuşma yaptı. Konuşmalarda patronunu sendikal örgütlenmeyi kırmak için yaptığı çabaların nasıl boşa çıkarıldığı ve sendikayla işveren masaya oturup işçilerin hak ve taleplerine saygı gösterene kadar mücadelenin sürdürüleceği duyuruldu.

Savranoğlu işvereninin komşusu olan ünlü yazar Bilgesu Erenus’un işçilere destek vermesi de eylemde coşkuyu arttırdı.

Uluslararası Destek

İşverenin evinin önünde basın açıklaması sona erdikten sonra işçiler Taksim Meydanına yürüdüler. Meydanda Uluslar arası Kimya, Enerji, Maden Sendikaları Konfederasyonu (ICEM) Kampanyalar Sorumlusu Dick Blin’in de katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Deri-İŞ Genel Teşkilat Sekreteri Hasan Uluşan’ın konuşmasının ardından Blin dayanışma konuşması yaptı ve işçilere güçlü durmaları, birlik olmaları ve mücadele etmeleri çağrısında bulundu.