• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kamu emekçilerine 156 yıl hapis

KESK Genel Başkanı Sami Evren'in Bianet Haber'de yer alan yazısını yayımlıyoruz.
04.12.2011

KESK, emekçilerin hak arama örgütüdür. Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'nin demokratkleşmesinin mümkün olmadığına inanır. Demokrasinin olmadığı bir ülkede emeğin haklarını savunmanın mümkün olmadığını bilir.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 28 Mayıs 2009'da bazı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yönetici ve üyelerine yönelik operasyon yaptı.
KESK Genel Merkezi basıldı. çok sayıda yönetici ve üye göz altına alındı. Dava açıldı ve tutuklamalar gerçekleştirildi. Uzun süren tutukluluk süresinden sonra tahliyeler gerçekleşti.

Bu süre içerisinde demokratik kamuoyu tutuklamalara tepki gösterdi. KESK üyelerine sahip çıktı. Dava dünya sendikal hareketinin gündemine girdi.
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC/ International Trade Union Confederation) 153 ülkeden 305 üye sendikasından derlediği bilgilerle hazırladığı Küresel Sendikal Hak İhlalleri raporunda KESK davasına özel dikkat çekdi.

ITUC genel kurulunda gösterilen belgeselde  KESK davası emekçiler ve sendikalar açısından dünya da haksızlığa uğrayan önemli birkaç olay arasında belgelendi.
Bütün sanıkların tahliye edillmesi ve davanın tutuksuz yargılamayla devam etmesi, davanın beratle sonuçlanacağı kanatini  oluşturdu.
Fakat öyle olmadı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Kasım'da KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu 25 kişiyi "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl üçer ay hapis cezasına çarptırdı.

Son bir yıl içinde ne oldu da yargılanların büyük çoğunluğuna hapis cezası verildi,

Aslında kısa zaman diliminde çok şey oldu. Seçimlere kadar değişik bahanelerle ertelenen sorunlar, seçimler sonrasında güçlü ikdidar güçlü devlet yarattı. Gücünü sorunların çözümünde değerlendiren bir siyasi irade malesef yok.

devamı için;

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı