• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İş kazasını kabul ettirmek için 13 yıldır süren mücadele

Kolombiyalı işçi Rubén Montoya, geçirdiği ağır iş kazasından sonra maluliyet maaşı ve diğer sosyal haklarını alabilmek için, Sura Sigorta Şirketi'ne ve Tenaris Tubos Caribe şirketine karşı 13 yıldır mücadele veriyor. Ruben Montoya 23 Ağustos'ta tekrar intihara teşebbüs etti.

29.08.2014

Temmuz 2002'de, Rubén Darío Montoya Obando, Tenaris Tubos Caribe fabrikasında taşeron işçisi olarak çalışırken ağır bir kaza geçirdi. O zamandan beri emeklilik ve tazminat hakları için mücadele veriyor.

Mahkeme Rubén’in işe iadesine, kaza gününden itibaren birikmiş ücret alacaklarının ödenmesine ve maluliyet nedeniyle kısmi maaş bağlanmasına karar verdi. Ama Tenaris – Tubos Caribe ve sigorta şirketi, mahkeme kararının uygulanmasını sürüncemeye sokmak amacıyla kararı temyiz etti.

Tubo Caribe'de örgütlü sendika Sintratucar'ın desteğiyle, geçen hafta sigorta şirketine ve işverene yeni belgeler sundu. Bu da yine sonuç vermedi. Ve Rubén 23 Ağustos'ta umutsuzluğa kapılarak ikinci kez intihara teşebbüs etti.

IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Jyrki Raina, Rubén'e maluliyet aylığının bağlanması ve sağlık sigortası dahil diğer sosyal haklarının sağlanması için Tenaris tepe yöneticisine şu çağrıda bulundu:

“Şirketin maluliyet aylığı ve sağlık sigortası dahil işçinin tüm haklarını yerine getirmesini açıkça emreden mahkeme kararını Tenaris Tubo Caribe'nin hâlâ uygulamamış olması tam bir rezalettir. Temel haklarının şirket tarafından pervasızca çiğnemesi nedeniyle umutsuzluğa kapılan işçiler kendilerini öldürmeye zorlanmamalıdır.”

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı