KESK: Anlaşma olmazsa grev

Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle ilgili görüşmeler tıkandı. KESK Başkanı Özgen, grevsiz toplu sözleşmeyi kabul etmediklerini, anlaşma sağlanmazsa greve gideceklerini söyledi.

26.09.2011

Hükümetin 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapacağı değişiklik üzerine konfederasyonlarla Üçlü Danışma Kurulu toplantılarından ikisinde de anlaşma sağlanamadı. Üçüncü toplantı perşembe (29 Eylül) günü yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Türkiye Kamu-Sen arasında 20 Eylül'de başlayan toplantıda grev hakkı, toplu iş sözleşmesinin (TİS) kapsamı, hakem kurulunun kararının bağlayıcılığı gibi temel konularda anlaşma sağlanamadı.

Çelik, kanun tasarısında anlaşma sağlanması halinde 1 Ekim'de açılacak Meclis'te kanunlaşmasını sağlayacaklarını söylemişti. KESK Başkanı Lami Özgen ise anlaşma sağlanmaması halinde 1 Kasım'da başlayacak TİS görüşmelerinde greve gidebileceklerini söyledi.