• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Şubemiz Basın Açıklaması Yaptı "Özel İstihdam Bürolarına – Kiralık İşçiye HAYIR"

08.03.2016

Türk-İş Konfederasyonu bir hafta boyunca yürüttüğü Özel İstihdam Büroları kurulmasına karşı imza kampanasında Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu'da yaklaşık 70 bin imza toplandı.

Türk-İş temsilcileri toplanan imzaları Ankara'ya iletmeleri için AKP Kocaeli İl Başkanlığı’na teslim etmeden önce il binası önünde basın açıklaması yaptı.

ON BİNLERCE İMZA TOPLANDI

AKP il binası önünde yapılan basın açıklamasında "Kiralık işçilik diye adlandırılan ücretli kölelik düzenlemesine karşı tepkimizi ve talebimizi ortaya koymak için toplandık. Yıllardır uygulanan politikalarla çalışanların iş ve yaşama koşulları ağırlaştı. Rekabet ucu iş gücü ile sağlanmak istendi. Sendikal örgütlenmemiz ağır saldırıların hedefi oldu. Yetmedi. Şimdi de kiralık işçilik ısıtılıp yeniden yediriliyor. Buna elbette müsaade etmeyeceğiz. Alınan kararla 81 ilde imza kampanyası düzenledik. On binlerce imza toplandı. Şimdi bu imzalarımızı teslim edeceğiz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Buradan haykırdığımız kararlılık dalga dalga tüm iş yerlerinde yankılanacak. İşçi sınıfı ve örgütlü gücü, gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiç bir düzenlemeyi kabul etmeyecektir"  denildi.

Petrol-iş Kocaeli Şubemizin Yönetici, Temsilci ve Delegasyonundan oluşan heyet Basın Açıklamasının ardından  toplanan imzaları  AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ a ilettiler.