• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kocaeli Üniversitesi ile Petrol-İş Emek Kütüphanesi arasında işbirliği

Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyelerinin emekleri ile hazırlanan ve devamlı da gelişen; sosyal politika, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarında araştırma yapmak isteyenlerin faydalanacağı bir internet sitesi www.calisma.org adresinden hizmet vermektedir.
17.06.2006

Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyelerinin emekleri ile hazırlanan ve devamlı da gelişen; sosyal politika, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarında araştırma yapmak isteyenlerin faydalanacağı bir internet sitesi www.calisma.org adresinden hizmet vermektedir.

Site; ana sayfa, haberler, çalışma ekonomisi bölümleri, künye, Petrol-İş Emek Kütüphanesi bilimsel etkinlik duyuruları, linkler, sitede arama yap, bunları biliyor musunuz?, iletişim, e-kaynak, makale, tebliğ ve kitap bölümlerinden oluşmaktadır.Bunlara ek olarak sitede ayrıca bir anket ve güncel haberler bölümü de bulunmaktadır. Ana sayfasında böyle bir internet sitesinin kuruluş amacı şöyle açıklanıyor.

www.calisma.org Nedir? “www.calisma.org Kocaeli Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün bir fikri olarak ortaya çıkmıştır. Öncelikli amacımız, alanımızda yapılan çalışmalar ve yayınlar hakkında kolaylıkla bilgi edinebileceğimiz bir e-veri tabanı oluşturmaktır. Vurgulamaya çalıştığımız bu öncelikli amacımızın ötesine taşmak ve özellikle sanal ortamda bölümlerimizin kendisine, sosyal taraflara ve topluma Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri ve Çalışma Ekonomisi alanında bilgi portalı olarak hizmet vermesini sağlamak bizleri heyecanlandırmaktadır.

Bu bağlamda “www.calisma.org sadece Kocaeli, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’ne ait olmayacaktır.” www.calisma.org Sitesinden Yararlanan Öğrenciler Doğrudan Petrol-İş Emek Kütüphanesine Ulaşabiliyor. Sitenin ana sayfasında ,calisma.org nedir, neden kurulmuştur gibi sorulara cevap olacak bir yazı ve bunları biliyor musunuz? bölümleri yer almaktadır. Haberler bölümünde çalışma ekonomisi ve sendikalara dair haberleri görebiliriz. Çalışma ekonomisi bölümleri başlığı altında ise Türkiye’de çalışma ekonomisi bulunan üniversiteler verilmektedir. Siteye yeni eklenen Petrol-İş Emek Kütüphanesi bölümünde ise Petrol-İş Sendikası’nın kurmuş olduğu Petrol-İş Emek Kütüphanesi’nin bağlantısı bulunmaktadır. Yine sitede arama yap isimli bir başlıktan site içerisinde araştırmak istediğiniz konular hakkında terimler girerek araştırma yapabilirsiniz. Sitenin en önemli bölümlerinden biri de ana menünün sonlarında yer alan e-kaynak bölümüdür. Burada makale, tebliğ ve kitap başlıkları bulunmaktadır. Araştırma yapmak isteyenlerin de özellikle yararlanacağı alan bu bölümdür. Bu bölümden araştırma yapmak istediğiniz konularla ilgili makalelere, sunulmuş tebliğlere ve kitap isimlerine ulaşabilirsiniz.

Çalışma ekonomisi, sosyal politika, emek hareketi, sendikal hareket alanlarında önemli araştırmaların yer aldığı, ve emek ve sendikacılık alanlarında bir uzmanlık kütüphanesi olacak Petrol-İş Emek Kütüphanesi ile karşılıklı bağlantı verilmesi bağlamında bu alanda ortak bir çalışma yapmasından dolayı www.calisma.org. sitesine emek veren herkese teşekkür ediyoruz.