• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu Aliağa'da İşçilerle Buluştu

KÜRESEL BARIŞ VE ADALET KOALİSYONU ALİAĞA’DA İŞÇİLERLE BULUŞTU. 04.03.2005 Petrol iş Sendikası Aliağa şubesinin 4 Mart 2005 Cuma günü düzenlediği, 19 Mart büyükİstanbul mitingine yöneliksöyleşi, Türk-İş’in almış olduğu genel eylem kararı nedeniylesendika konferans salonundan,PETKİM ve TÜPRAŞ işyerlerine taşındı.
04.03.2005

KÜRESEL BARIŞ VE ADALET KOALİSYONU ALİAĞA’DA İŞÇİLERLE BULUŞTU. 04.03.2005 Petrol iş Sendikası Aliağa şubesinin 4 Mart 2005 Cuma günü düzenlediği, 19 Mart büyükİstanbul mitingine yöneliksöyleşi, Türk-İş’in almış olduğu genel eylem kararı nedeniylesendika konferans salonundan,PETKİM ve TÜPRAŞ işyerlerine taşındı. SEKA direnişine destek verip işyerlerini terk etmeyen yaklaşık 1500 Petkim işçisine hitaben konuşan BAK sözcüsü Tayfun MATER; Türkiye’de % 82 olan ABD karşıtlığının Petkim de %100 olduğunu görüyorum diyerek söze başlayan Mater, ABD halkıyla hiçbir sorunumuz yok, sorun saldırgan ve kural tanımayan ABD yönetimidir dedi. Nasıl ki Vietnam savaşında ABD halkının savaş karşıtı muhalefeti başarılı olmuş ve ABD yönetimine geri adım attırmışsa, bugün de IRAK işgaline karşı aynı tavır geliştirilmelidir. Bizim gibi barışseverler çoğalarak sesimizi yükseltip ABD halkını ikna etmek zorundayız. Barbar ABD yönetimine karşı kendi halkının büyük çoğunluğunun muhalefetini sağlamalıyız. Şu an IRAK’ da ortalama her gün 100 insan ölüyor ve 1500 üncü ABD askerinin tabutu evine yollandı. 5-6 bin ABD genci ise savaşta ölmemek için Kanada gibi ülkelere kaçmak zorunda kalıyor. IRAK halkı şu an beğenmediği Diktatör Saddam rejimini arar duruma gelmiştir. İşgalle birlikte iç savaş ta tırmanmaktadır. ABD, IRAK bataklığında yalnız kalmaya başlamıştır. Petrol üreten ülke olarak IRAK, şu an benzin ve mazot ithal eder durumdadır. Petrol-İş Sendikasının bir sloganı vardı “Bir özelleştirme harekatı: IRAK” bu tesbitin ne kadar doğru olduğu bugün ortadadır. 19 Mart 2005 ABD IRAK işgalinin 2. yıldönümünde aynı 1 Mart 2003 teskere mitingi kadar çok olmalıyız. Bugün eğer IRAK' dan çocuklarımız tabut içinde gelmiyorlarsa, 1 Mart 2003 de tezkere oylaması öncesi eylem ve tavırlarımızın etkisi olmuştur. 19 Mart’taki tavrımız da ABD ‘nin İRAN ve SURİYE gibi ülkelere saldırması için gerekli desteği bulmasına engel olabilir, -görüşü ne olursa olsun- tek amacı barış olan herkesi 19 Mart saat 12.00’deki İstanbul Kadıköy mitingine bekliyoruz. Bu eylem 44 ülkede ve ABD'nin 400 ayrı şehrinde eş zamanlı olarak yapılacaktır dedi.Daha sonra yine eylemde olan Aliağa Tüpraş işletmesindeki 500 kadar işçiye seslenen Mater’in konuşması sırasında işçiler sık sık Savaş ve ABD yönetimi karşıtı slogan attılar. İşçiler tarafından ilgi ile izlenen söyleşisonunda şube başkanı İbrahim Doğangül 19 Mart'ta yoğun bir katılımla İstanbul’da olacaklarını söyledi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı