• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Madenler 2011’de 92 can aldı

DEV MADEN-SEN, iş cinayetleri, taşeronlaştırma ve özelleştirmeler nedeniyle 2011 yılında yüzü gülmeyen madencilerin umutlarının başka bir bahara ertelendiğini belirtti. 

EVRENSEL GAZETESİ
02.01.2012

DEV MADEN-SEN, iş cinayetleri, taşeronlaştırma ve özelleştirmeler nedeniyle 2011 yılında yüzü gülmeyen madencilerin umutlarının başka bir bahara ertelendiğini belirtti. Sendika tarafından hazırlanan raporda, geçtiğimiz yıl maden kazalarında 92 işçinin hayatını kaybettiği, 262 işçinin ise yaralandığı bildirildi. Patronlar ise “kriz” bahanesiyle denetimden ve cezalardan uzak bir yılı daha geride bıraktılar.

Dev Maden-Sen 2011 yılında yaşanan kazalara ilişkin bir de rapor açıkladı. Rapora göre geçen yıl kayıtlara geçen farklı türdeki maden ve ocaklarında meydana gelen iş kazası sayısının 122 oldu. Bu kazaların 80’i ölümle sonuçlanırken, toplam 92 madenci kazalarda yaşamını yitirdi. Yaralı olarak kurtulan madencilerin sayısı ise 262.

Raporda kazaların büyük oranda özel sektör ve taşeronların ocaklarında yaşandığına dikkat çekilirken, kimi kazaların da özel doktor ve sağlık birimleri devreye sokulduğu için resmi kayıtlara geçirilmediği ifade edildi.

devamı için: