• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Merkez Yöneticilerimiz İstanbul 2 Nolu Şube Temsilciler Kurulu'nda

İstanbul 2 Nolu Şubemizin Temsilciler Kuruluna Genel Merkez Yöneticilerimiz ve IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da katıldı.

27.12.2018

İstanbul 2 Nolu şubemizin temsilciler kurulu bugün(27 Aralık) şubemiz salonunda temsilcilerimiz katılımıyla yapıldı. İstanbul 2 Nolu Şube Yöneticileri ve temsilcilerimizin yanısıra, Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ile IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da toplantıya katılım gösterdiler.

Temsilciler Kurulu'nda Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan da birer konuşma yaptı. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar konuşmasına, şube yöneticileri ve temsilcileri selamlayarak başladı. Genel Başkan, Petrol-İş'in ve Türkiye emek gündeminin bu denli yoğun olduğu bir dönemde Kemal Özkan'ın şubemiz temsilciler kuruluna katılmasının Petrol-İş için çok anlamlı olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Yaşar, örgütlü olduğumuz işyerlerinin yarıdan fazlasının çokuluslu şirket olması sebebiyle, uluslar arası sendikal hareketle ilişkilerin geliştirilmesinin sendikalar için bir zaruriyet olduğunun altını çizdi.

Genel Başkanımızın ardından Kemal Özkan söz aldı. Kemal Özkan, temsilciler kuruluna katıldığı için kendini çok şanslı hissettiğini belirterek konuşmasına başladı. Tabanın sesini duymanın ve taleplerine kulak vermenin bu tarz kurullarda daha kolay olduğunu vurgulayan Özkan, IndustriALL Küresel Sendika adına bu şansı verdikleri için sendikamıza teşekkürlerini sundu. Konuşmasının devamında Özkan, IndustriALL'un sanayi işçilerinin kürüsel sesi olduğu, sanayi işçisinin sendikalarla kurduğu bağın da çok derin ve tarihsel olduğuna dikkat çekerek, bu anlamda sanayi işçileri arasında  daha çok örgütlenilmesi önemine vurgu yaptı. Küresel anlamda eşitsizliğin arttığı, emeğe ve emekçinin haklarına çok ciddi saldırıların olduğunu belirten Özkan, böyle dönemlerde sendikalara çok önemli görevler düştüğünün altını çizdi.  Küresel düzeyde sektörel verileri de temsilcilerimizle paylaşan Kemal Özkan, daha güçlü ve büyük Petrol-İş olması dileğiyle konuşmasını sonlandırdı.

Temsilciler Kurulu'nun ardından, Genel Merkez Yöneticilerimiz, Kemal Özkan, Şube Yöneticilerimiz ve İstanbul 2 Nolu Şubemize bağlı temsilciler dayanışma amacıyla mücadelelerini sürdüren Recticel emekçilerine ziyarette bulundular.