• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MERKEZ YÖNETİM KURULUMUZDAN AÇIKLAMA

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Star Rafinerisinde çalışan taşeron firma çalışanlarının yedikleri yemekten zehirlenmeleri ile ilgili, Merkez Yönetim Kurulu adına bir açıklama yayınladı.

20.07.2018

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Star Rafinerisinde, 17 Temmuz 2018 tarihinde verilen yemek sebebiyle çok sayıda alt işveren firma çalışanı rahatsızlanarak hastaneye başvurmuştur.

Aynı yemek firmasından gelen yemek sebebiyle daha önce de benzer hadiseler yaşanmış, yine fabrika kurulumu işlerini yapan alt yüklenici firmalarda çalışan işçiler, yedikleri yemek sebebiyle zehirlenerek hastanelerde tedavi görmek zorunda kalmışlardır.

Örgütlü olduğumuz işyerlerinde, üyemiz olsun olmasın tüm çalışanların sorunlarıyla ilgilenen Sendikamız, ilgili işyerinde daha önce yaşanan olumsuzluklarda olduğu gibi, bugün de konuyla yakından ilgilenmektedir. Son yaşanan hadiseyle ilgili olarak, Star Rafinerisi yöneticileri ile en üst seviyede görüşmelerimiz devam etmekte, ayrıca Aliağa Şube yöneticilerimiz ve işyeri sendika temsilcilerimiz tarafından süreç yakından takip edilmektedir.

Bu bağlamda Sendikamızın girişimleri üzerine şu aşamada, ilgili yemek şirketiyle yapılan sözleşme feshedilmiş ve işyerindeki yemek hizmetinin Petkim yemekhanesi üzerinden verilmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur...

Merkez Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Ali Ufuk Yaşar

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı