• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL'dan küresel örgütlenme projesi:

Örgütlenme, sendikal haklar ve politik etkinlik ön planda olacak

IndustriALL Yönetim Kurulu 2013 faaliyet programıyla örgütlenmeye, sendikal haklara ve politik etkinliğe ağırlık veriyor

27.12.2012

12-13 Aralık 2012'de Cenevre'de yapılan Yönetim Kurulu toplantısında 2013 planı hakkında konuşan IndustriALL Genel Sekreteri Jyrki Raina şöyle dedi: “Başlatacağımız küresel örgütlenme projesiyle dünyanın her yerinde birlikte çalışacağız ve özellikle sendikalara düşmanca davranılan koşullarda faaliyet gösteren sendikaların deneyimlerinden yararlanacağız.”

Yönetim Kurulu'nun onayladığı 2013 faaliyetleri arasında, güvencesiz çalışmaya son vermeye, Zimbabve'de, Meksika'da, Kolombiya'da ve ihlalin olduğu her yerde sendikal haklar için mücadeleye yönelik sürekli kampanyalar ve Rio Tinto'ya karşı kampanya yer alacak.

Kadınlar ve gençler hedef grup

Yönetim Kurulu'nda, küresel çerçeve sözleşmeler ve sendikal ağlar konusundaki IndustriALL Dünya Konferansı'nın önerileri de görüşüldü ve sözleşmelerin nasıl imzalanması gerektiği ve özellikle sendika düşmanı yörelerde etkin olarak nasıl uygulanabileceği konularında daha ayrıntılı görüşülmesine karar verildi.

2013'te sektör çalışmaları, çokuluslu şirketlerde sendikal ağlar kurulması konusuna odaklanmaya devam edecek. Her sektörle ilgili ayrıntılı planlar ve diğer küresel federasyonlarla stratejik tedarik zincirleri üzerinden yürütülmekte olan çalışmalar konusunda Yönetim Kurulu'na bilgi verildi.

Sendikaları güçlendirmeye yönelik projeler örgütlenme, güvencesiz çalışma, ulusal sendikal yapıların güçlendirilmesi, sosyal diyalog ve sendikal ağlar gibi konulara öncelik verecek. Proje çalışmalarının hedef grupları kadınlar, gençler, güvencesiz işçiler ve beyaz yakalılar.