'Özgür Medya Toplantısı'

"Sosyal Labourstart Küresel Dayanışma Konferansı"nda bir araya gelen alternatif medyanın temsilcileri internet medyasının emek hareketi açısından ne ifade ettiğini tartıştılar.
21.11.2011

"Sosyal Ağlardan Sosyal Devrimlere-LabourStart Küresel Dayanışma Konferansı"nda bir araya gelen alternatif medya organlarının temsilcileri internet medyası ve olanakları üzerine konuştular. Emek Haber Ajansı projesinin açıklandığı oturumda emekçilerin haberin sadece öznesi değil sahibi olması gerektiği belirtildi.

"İnternet Medyası: Daha katılımcı, daha demokratik" başlıklı oturuma Ali Ergin Demirhan (Sendika.Org), Aris Nalcı (Ermenistan Bağımsız Gazeteciler Ağı -Epres), Mehmet Göcekli (Demokrat Haber) ve Gökhan Biçici, (Emek Dünyası) konuşmacı olarak katıldılar.

İnternet medyasının toplumsal muhalefete ve özellikle emek hareketine sunduğu olanaklara ve medya tekelinin kırılmasındaki önemine dikkat çekiliği oturumda ilk sözü SendikaOrg editörü Ali Ergin Demirhan aldı.

'İNTERNETTE GÖRÜNEN BİR HABERİ ANA AKIM MEDYA GÖRMEZDEN GELEMEZ'

SendikaOrg'un kuruluş öyküsünü anlatan Ali Ergin Demirhan, "Bizim kavrayamadığımız kesimler, internet üzerinden bizi bulmaya başladı. Bizim mail kutumuza sürekli  "bizden aidat alıyorsunuz ama bizim derdimize derman olmuyorsunuz" gibi mailler geliyor biz de bu mailleri sendikalara gönderiyoruz sendikalar bu maillere cevap verip iletişim kurduklarında  örgütlenme gerçekleşiyor"

İnternetin binlerce insanla bir araya gelme olanağı sunduğunu ve bunun örgütlenmenin en önemli koşullarından biri olduğunu söyleyen Demirhan sermayenin medya üzerindeki tekelinin internet üzerinden delinebildiğini çünkü internette görünen bir haberi ana akım medyanın görmemesinin mümkün olamadığını söyledi.

Sendikal hareketin yeni işçi kitlesini kavrayamadığı yerde internetin  bu kısıtlılıkların ötesinde bir mecraya ulaştığına dikkat çeken Demirhan " Gelenekse kalıba uymayan işçinin mücadelesini örgütlemekte iletişime geçmekte internetin iyi bir örgütlenme aracı olduğunu belirtti.

'DOĞAN MEDYAYI SUSTURDUKLARI KOLAYLIKLA İNTERNETİ SUSTURAMAYACAKLAR'

22 Kasım'da uygulanmaya başlayacak olan internet filtresini hatırlatan Ali Ergin Demirhan,"Sendika org kimi yerde engellenmiş olarak karşınıza çıkabilir. Bu yeni dönemle bunlarla da cebelleşeceğiz. Ben Doğan medyayı susturdukları kolaylıkla interneti susturabileceğini düşünmüyorum." Dedi.

Ermenistan Bağımsız Gazeteciler Ağı adına konuşan Aris Nalcı üç yıl önce Ermenisten ve Türkiye arasında haber alışverişi ağı kurduklarını anlattı.

Nalcı, Ermenistan'da çok fazla gazete dergi vb. yayın olduğunu fakat bu yayınların bir parti ya da örgütün yayın organı olduğunu ve bu nedenle bir içimde sansürlendiğini söyledi. Ermenistan da internet sansürünün olmadığını belirten Nalçı Ermenistan ve Türkiye haber alışverişinde internetin kendilerine büyük olanaklar sağladığını belirtti.