• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

HAKLI MÜCADELENİZİ DESTEKLİYORUZ:

Öztaşkın: Petrol-İş Sendikası ve SGBP bileşeni sendikalar olarak sonuna kadar Hava-İş üyeleriyle dayanışma içerisinde olacağız

Basın Servisi
01.06.2012

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, İstanbul Şube Başkanımız Reşat Tüysüz, Şube Başkan Yardımcısı Nihat Can, Bayer ve Polimer işyeri temsilcileri havacılık işkoluna getirilen grev yasağına ve işten atmalara karşı mücadele eden THY çalışanı Hava-İş üyelerini 1 Haziran Cuma günü ziyaret ederek eylemlerini, haklı mücadelelerini desteklediklerini bildirdirdiler.

Öztaşkın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Havacılık işkolundaki bu grev yasağı demokrasiye, demokratik haklara, özgürlüklere vurulmuş bir darbedir. Bu yasaklama, Anayasa'nın 90. maddesini hiçe sayan, uluslar arası sözleşmelere aykırı bir yasaklamadır” dedi.

Bu yasaklamanın, Türkiye'nin en saygın, en mücadeleci sendikalarından biri olan Hava-İş Sendikası'nı güçsüzleştirmeye, Hava-İş üyelerinin demokratik, özgür ve aydınlık Türkiye için verdiği mücadeleyi zayıflatmaya yönelik olduğunu söyleyen Öztaşkın şöyle devam etti:

"Bu yasak hiç bir şekilde demokrasi ve demokratik haklarla bağdaşmamaktadır. Grevi kanunla yasaklayabilirsiniz ama demokratik, barışçıl eylem yapma hakkını işçilerin elinden alamazsınız. Grev yasaklansa bile grev kadar etkili eylem yapma hakkını çalışanların elinden asla alamazsınız. Bundan sonra sloganımız “Grev bizim hakkımız, biz istersek yaparız” olacaktır. Petrol-İş Sendikası ve Sendikal Güç Birliği Platformu'nu oluşturan sendikalar olarak sizlerle dayanışma içindeyiz. Başta konfederasyonumuz Türk-İş olmak üzere diğer emek örgütlerini bu yasakçı, baskıcı uygulamalara karşı ortak mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu yasak ve baskılar sadece Hava-İş üyelerine ve THY çalışanlarına yönelik değildir. Önümüzdeki günlerde Hükümetin emeğe yönelik ne gibi saldırılarının olacağının da göstergesidir. Onun için bu mücadele emeğin kendi mücadelesi olarak görülmelidir. “

Petrol-İş Sendikası'nın ve SGBP'yi oluşturan sendikaların Hava-İş üyeleriyle sonuna kadar dayanışma içinde olacağını belirten Öztaşkın, “Çünkü sizin eyleminiz bizim eylemimizdir. Bizim eylemimiz Türkiye işçi sınıfının eylemidir. Türkiye emekçi halkını ve demokrasiyi güçlendirme eylemidir. Bu eylem aynı zamanda özgürlük eylemidir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, sanatçı Levent Kırca, Denizciler Sendikası Genel Başkanı Hasan Pakdemir, Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu bileşeni sendikaların şube başkan ve üyeleri, Hey Tekstil işçileri, Savranoğlu Deri işçileri de hava işkolunda grev yasağına ve işten atmalara karşı mücadele eden Hava-İş üyelerini ziyaret ederek eyleme destek verdiler.

 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı