PETKİM'de Eylem

28.09.2007

PETKİM'de Eylem28.09.2007Petkim işçileri bugün Toplu İş Sözleşmelerinin tıkanması ile ilgili olarak sabah 08:00 de Petkim (A) Kapısı'nda servisten inerek toplandılar. İşçilere hitaben Genel Mali Sekreter İbrahim DOĞANGÜL son bir haftada Ankara'da yapılan Toplu İş Sözleşmeleri ilen ilgili olarak bilgi aktardı ve konuşmasında Yönetim Kurulu Başkanı Osman İLTER'in Toplu İş Sözleşmesinde Türk-İş ve Hükümet arasında yapılan Çerçeve Protokolü dışında daha başka ücret verilemeyeceğini bunun hukuki zeminini bulamadığını söylediğini toplu iş sözleşme görüşmelerinin tıkandığını anlattı. İbrahim DOĞANGÜL ise; Toplu İş Sözleşmelerinin hukuki zeminin Sendika ve İşveren olduğunu bu sözleşmenin bizim istediğimiz şekilde görüşmeler yolu ile bitmesi gerektiğini eğer dialog ile bitmezse Petkim işçisinin eylemlerle bu sözleşmeyi bitireceğini bunun da bugün toplanacak olan Yönetim Kurulu'na mesaj olarak iletilmesini ve ona göre davranılması gerektiğini anlattı. Daha Sonra işçiler topluca Yemekhanede toplandı. Şube Başkanı Salih Mehmet AYDIN yaptığı konuşmada eylem sürecinin başladığını, sözleşme bitene kadar da eylemin devam edeceğinin mesajını verdi. Son olarak ta; Genel Başkan Mustafa ÖZTAŞKIN işçilere hitaben Ankara'da Bakanlık ve TÜRK-İş nezdinde görüşmeler yapıldığını Sözleşmedeki sorunun sadece işe son giren işçilerin ücret sorunu olmadığını bu sorunun tüm Petkim işçisini ilgilendirdiğini Petkim'de Özelleştirme sonucunda oluşacak olan bu ücret dengesizliğinin eski Petkim işçilerini de iş güvencesi yönünden etkileneceklerini anlattı. Özelleştirmeyi engellemek için de tüm Petkim işçilerinin hazır olduğunu söyledi. Kendilerinin burada olduğunu istedikleri takdirde görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Bugün işçiler işbaşı yapmayarak ve satışı keserek eylemlerini sürdürüyorlar.