• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Bayrağı'nı da Farel’e dikeceğiz

Farel Fabrikası'ndan çıkarıldıkları öne sürülen 5 işçi için Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi Üyeleri, fabrika önünde protesto düzenlediler. 5 işçinin haksız yere işten çıkarıldığını ifade eden Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, “İşveren yasanın ve Anayasa'nın da arkasına dolanarak buradaki sendikalaşmayı örgütlenmeyi engellemeye çalışıyor. Sendikamız gerekli girişimleri yapmaktadır ve Petrol İş Bayrağı'nı da bu fabrikaya dikeceğiz” dedi.

24.12.2013

FAREL FABRİKASI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Farel Fabrikası'nda sendikaya üye oldukları iddiasıyla işten çıkarılan 5 işçi için protesto düzenlendi. Farel Fabrikası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Başkan Yardımcısı Hasan Oğuz Keser, Yönetim Kurulu Üyeleri, Jotun, Elba ve Polimer Kauçuk’ta çalışan işçiler ile Farel Fabrikası'ndan çıkartılan 5 işçi katıldı.

İŞVEREN HUKUK VE HAK TANIMAZ
Toplanan kalabalığın ardından basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Farel Fabrikası işvereninin yıllardır işçileri asgari ücrete mahkum ettiğini ifade ederek, “İşçiler koyun ve köle gibi çalıştırılıyor. Hukuk tanımıyor, işçileri de 12 saat çalıştırıyor. Farel işvereni Farel işçilerinin emeğini, alın terini ve hakkını vermiyor. İşte biz bunun için Farel işçisi kardeşlerimiz ile birlikte sendikal örgütlenme yoluna girdik. Çünkü işveren hukuk ve hak tanımaz işçinin hakkını da tanımıyor” diye konuştu.

FARKLI BAHANELERLE İŞTEN ÇIKARDILAR
Düşova konuşmasının devamında ise, “Sendika olarak fabrika içinde çalışan üyelerle birlikte, inatla, kararlılık ve inanç ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye’deki yasalara ve anayasaya göre sendikalaşmayı engellemek suçtur. İşveren sanırım bunun farkında değil. İşverenin içerideki arkadaşlara baskı yaparak, tehdit ederek sendikalaşmalarını işten atarak diğer arkadaşlara gözdağı vererek, engelleme girişimini basın yolu ile suç duyurusunda bulunuyorum. İşverenler tarafından sendikaya bağlı 5 işçi işten çıkarıldı. İçeride sendikalı olanları istifaya zorlamak için tehdit etmiştir. Bazılarını ise fabrika küçülmeye gidiyor bahanesi ile çıkarmıştır” dedi.

SENDİKALAŞMAMIŞ HİÇBİR İŞYERİ BIRAKMAYACAĞIZ
Mahkemelerin her şeyi kanıtlayacağını sözlerine ekleyen Turgut Düşova, “Bu kararları da yüzünüze çarpacağız. Sizin gibilerini bizler binlerce gördük. Hukuken demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizler böyle yaparak suç işliyorsunuz. Cumhuriyet Savcılıklarına gerekli bildirimler yapıldı ve davalar açılacaktır. Çerkezköy’de ve Türkiye’de bulunan işyerlerinde sendikasız çalışma koşulları aynıdır. 12-16 saat çalışma ve kayıt dışı işçi sağlığı önlemleri alınmıyor. Ayrıca fazla mesai ödenmiyor. Çerkezköy’de sendikalaşmamış örgütlenmemiş hiçbir işyeri bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.

MÜCADELEYE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ
Petrol-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi; “İşveren yasanın ve anayasanın da arkasına dolanarak buradaki sendikalaşmayı örgütlenmeyi engellemeye çalışıyor. Sendikamız gerekli girişimleri yapmaktadır ve Petrol-İş bayrağını da bu fabrikaya dikeceğiz.” dedi.

Kaynak: Çerkezköy Gazetesi