• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz Slovenya Enerji İşçileri Kongresinde

Sloveya Enerji İşçileri Sendikası SDE’nin 7. Kongresi 30 Mart Perşembe günü Slovenya’nın Ankaran kentinde yapıldı.

03.04.2023

Toplantıya katılanlar arasında Petrol-İş başta olmak üzere Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek’ten enerji işçileri sendikalarının yanı sıra Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu EPSU ve Güneydoğu Avrupa Enerji İşçileri Sendikaları Ağı Retunsee temsilcileri yer aldı.

Petrol-İş Sendikasından toplantıya Genel Başkan Süleyman Akyüz ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Kogre’de bir de konuşma yaptı. Konuşmasını Slovenya enerji işçilerinin Kongresini selamlayarak başlatan Akyüz, genel anlamda başta enerji fiyatları olmak üzere bütün dünyada artan enflasyon, işçilerin alım gücünün düşmesi ve sendikalara düşen görevler ve mücadele üzerine vurgular yaptı.

Kongre sonucunda Mitja Fabian toplam 40 delegenin 25’inin oylarını alarak Slovenya Enerji İşçileri Sendikasının gelecek 5 yıllık dönem için Genel Başkanlığına seçildi.

Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Kongre öncesinde ve ertesinde Bosna Hersek Enerji İşçileri Sendikası başkanları ile çeşitli görüşmeler yaptı. Petrol-İş ve Bosna Hersek Enerji İşçileri Sendikası arasında işbirliği ve dayanışmanın artırılması kararlaştırıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı