• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yurt Gazetesi

PETROL-İŞ'E PROVAKASYON

Yurt Gazetesi
06.08.2013

Petrol-İş sendikası yöneticileri, Düzce'deki Standard Profil işyerinde greve başlama hazırlığı yapılırken sözleşme imzalanınca bir grubun saldırısına uğradı. sendika yönetimi, bu saldırıda işverenin rol oynadığını, polisin olaya sessiz kaldığını öne sürdü.

Petrol-İş Sendikası Genel başkanı Mustafa Öztaşkın, 1 Ağustos günü kendisiyle birlikte iki sendika yöneticisine Düzce'de yapılan saldırı ile ilgili olarak genel merkez binasında bir basın toplantısı düzenledi.

mustafa Öztaşkın, diger genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının katıldığı toplantıda olay hakkında bilgi verdi. Öztaşkın'ın verdiği bilgiye göre 1.305'i sendikalı olmak üzere 1.550 işçinin çalıştığı işyerinde 7 ay süren toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda grev aşamasına gelindi. Sendika, 1 Ağustos'ta grev uygulama kararı aldı.

• 'İŞVEREN TEKLİFİ YÜKSELTTİ'

Öztaşkın, greve çıkılmadan önce 31 Temmuz gecesi işverenin görüşme talebinde bulunduğunu, gece boyu süren müzakereler sonucunda işverenin teklifini yükseltmesiyle sendika talepleri arasındaki fark azalınca anlaşmanın gerçekleştiğini söyledi. İşçi temsilcilerinin bilgilendirilmesiyle grev kararının ortadan kaldırıldığını ifade eden Öztaşkın, 1 Ağustos günü ise, bir grup Standard Profil çalışanının, "üyelere sorulmadan sözleşmenin imzalandığını, sendikanın işçiyi sattığını"öne sürerek kendisine, Genel Sekreter Ali Ufuk yaşar ve düzce şube Başkanı Ünal Akbulut'a fiili saldırıda bulunduğunu, Petrol-İş bayrağını yaktığını belirtti.

• 'DARP EDİLDİK'

Genel Başkan Öztaşkın, "İşyerinde 150 kadar sendika üyesi olmayan işçi vardı ve bir kısım beyaz yakalı çalışanlarla birlikte bu kişiler, fabrika yönetiminin kışkırtmasıyla bize doğru yönlendirildi. Fiili müdahale edildi, darp edildik, olaylar  üç saat sürdü, ortada polis yoktu. Sendika binası ile belediye binası yan yana olmasına rağmen AKP'li belediye başkanı ve yöneticileri ortalarda gözükmedi" diye konuştu.

• 'SAHİP ÇIKMAZLARSA, GERİ DÖNMEYİZ'

Mustafa Öztaşkın, toplu iş sözleşmesiyle bu işyerindeki ortalama ücretlerde 2013 için yüzde 45'lik bir artış sağlandığını kaydetti. Öztaşkın, "Standard Profil işçisi, Petrol-İş sendikası'na sahip çıktığını güçlü bir irade ile ortaya koyarsa onların yanındayız, aksi halde oraya dönmeyeceğiz" dedi.