• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Öztaşkın ve Doğangül Patlamanın Olduğu Gemlik'teydi

Petrol-İş kaza ile ilgili komisyon kurdu

Genel Başkan Mustafa Öztaşkın ve Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bulunan Gemlik Gübre Fabrikası'nda 18 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen patlamanın ardından yaralanan üyemiz Mustafa Karakol'un ve patlamada hayatını kaybeden üyemiz Uğur Çavdar'ın evine ziyarette bulundu.

05.08.2015

Bursa şubemize bağlı Gemlik Gübre Fabrikası'nda, 18 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen patlamada üyemiz Uğur Çavdar hayatını kaybederken, Mustafa Karakol ise ağır yaralandı. Bursa Uludağ Devlet Hastanesi'nde geçirdiği ameliyattan sonra tedavisine devam eden Mustafa Karakol'un ve patlamada hayatını Uğur Çavdar'ın evine, 31 Temmuz Cuma günü, Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, Bursa Şube Başkanı Erhan Yakışan, Şube Başkan Yardımcısı M. Sedat Özturan ve Gemlik Gübre İşyeri Baştemsilcisi Muhittin Beyaz ziyarette bulundu.

Daha sonra patlamanın yaşandığı fabrikaya giden Öztaşkın ve Doğangül, burada incelemelerde bulunarak patlama ile ilgili bilgi aldı, işyeri yetkilileri ve üyelerimizle görüştü.

İş Kazası Araştırma Komisyonu Kuruldu

Gemlik ilçesi serbest bölgede bulunan Gemlik Gübre Fabrikası’nın CANPRİL ünitesinde bir patlama  meydana gelmiş, üyelerimizden Uğur Çavdar hayatını kaybederken, Mustafa Karakol ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması ve işçi sağlığı ve iş güvenliği noktasında gerekli incelemelerin yapılması için Petrol-İş Sendikası iş güvenliği uzmanlarından oluşan üç kişilik bir 'İş Kazası Araştırma Komisyonu' kurdu. Komisyon 28 Temmuz Salı günü denetleme yapmak üzere fabrikaya giderek incelemelerde bulundu.