Petrol-iş Kocaeli Şubemizden Tüpraş ve Gübretaşlı Üyelere Eğitim

Petrol-iş Kocaeli şubemizden Tüpraş ve Gübretaş işyerinde son bir yılda işe başlayan üyelerimize 18-19 Şubat 2016 tarihleri arasında iki günlük eğitim programı düzenlendi

22.02.2016

18-19 Şubat 2016 tarihinde yapılan Tüpraş ve Gübretaşlı üyelerimize verilen eğitime Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Şube İcra Kurulumuz,Tüpraş işyeri temsilcilerimiz,Tüpraşlı Şube yöneticilemiz,Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, Şube yöneticileri ve sendikanın yeni üyesi Gübretaş işçileri katıldı. Eğitimleri, Sendikamız Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan verdi.

Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman yaptığı konuşmada; 1996 yılında başlayan süreçte işverenle yapılan ciddi müzakere sürecinde, çalışanların bölüm bölüm kadroya geçirildiğini söyledi. Akduman, “Gübretaş’ta artık taşeron sistemi kalkmıştır,devre dışı kalmıştır. Sendikamızın taşeron sisteminde bugün gelinen mücadelesine çalışanlarımız katkı koydu. Gübretaş çalışanları daha önce yıllarca taşeron çalışıyorlardı artık 3 aylık deneme süresi sonrası kadroya alınıyor. Tabii ki bu mücadele kolay olmadı. Sendikanın mücadele kararlığındaki payı çoktur. Biz işçiye kutsal görev yükledik. Bu ülkenin en büyük sevdalısı ve koruyucusudur. Gidecek başka bir memleketimiz yok.” dedi.

Terörün insanımızın keyfini kaçırdığını söyleyen Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, “Törer terör olmaktan çıktı; savaş demek daha doğru olur. Bu katliamları yapanları terörü besleyen devletler kınıyorlar; kınamaları boş, terörü yeşerten emperyalist devletler. Rant için yüzbinleri katlediyorlar; bizim ülkemizde de katliamları yaşamaya başladık. Bu katliamları yapanlar insan olamaz. Zulümle abad olunmaz; devletimiz, zulmedenlere gereken dersi vermek zorundadır.” diye konuştu.
Herkesi ilgilendiren Kıdem tazminat fonunun, kırmızı çizgileri olduğunu belirten Yaşar; “Bu çizgilere dokunmak bile genel grev sebebidir. Genel grevi ağzından düşürmeyen sendikalar çalışanlarına yazı bile yazmıyorlar herkes dürüst olacak kimse kimseyi aldatmayacak. Yapabileceklerimizi söyleyeceğiz ve arkasında duracağız. Herkesi ilgilendiren, Kıdem Tazminat Fonu, iş hayatına dair ortak mücadele alanımızdır. Esnek çalışma yasa tasarısı, köle pazarı gibi işçiyi belirli sürelerle çalıştırma yöntemidir. Üretimle ilgili kiralık işçiyi asla kabul etmeyiz. Ev hizmetlerinde günü birlik çalışma alanlarında müzakere edilebilir.” dedi.

Gübretaş’ta, taşeron uygulamasını 10 yıl önce çözdüklerini belirten Genel Başkanımız Yaşar, “Petrol-iş olarak taşeron uygulaması devam eden işyerlerinde kamudaki işçilerde olduğunu onların da kadroya alınmasını istiyoruz. Özel sektörde çalışanlarında kadroya alınmasını ümit ediyoruz; bizim talebimiz budur.” dedi.

Önlenmesi gerektiği halde önlenemeyen İş kazalarının iş cinayeti olduğunu belirten Yaşar, bu konuda daha duyarlı olacaklarını, emeğin sorunların daha iyi takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 10 Şubat 2016 tarihinde sendikamıza üye yaptığımız 35 Gübretaş çalışanı tarafından kadroya geçmelerinde büyük çaba sarfeden Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve şube yöneticilerimize çiçek ve plaket verildi.