AS PLASTİK İŞYERİNDE YENİ ÜYE EĞİTİMİ YAPILDI

İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı As Plastik işyerinde yaklaşık 80 üyemiz 8 Ekim 2022 tarihinde yapılan yeni üye eğitimine katıldı. Eğitim programımıza Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda, İstanbul 1 Nolu Şube Yönetimi ile Genel Merkez Eğitim, Hukuk ve Örgütlenme Servisi uzmanları katıldı.

10.10.2022

Örgütlenme süreçleri 2022 Mayıs ayında tamamlanan As Plastik işyerinde işverenin yetki tespitine itiraz etmesi sonucu süreç geçici olarak sekteye uğramıştı. Üyelerimizden gelen talep doğrultusunda hem sürece dair bilgilendirmeler yapmak hem de sendikamız bünyesine katılan yeni üyelerimize temel sendikal eğitim vermek amacıyla Eğitim, Hukuk ve Örgütlenme Servisleri olarak üyelerimizle bir araya geldik. İstanbul’da bir düğün salonunda sabah 10.00’da başlayan eğitimimiz 13.00’de sona erdi.

Eğitimin açış konuşması İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı tarafından yapıldı ve ilk sözü Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda aldı. Recepkethüda konuşmasında üyelerimize verdikleri mücadelenin olumlu sonuçlandığını, bundan sonraki süreçte Mahkeme kararının kesinleşmesinden itibaren birlik ve dayanışma ile haklarımızı alacağımızın altını çizdi. Üyelerimizden gelen çok sayıda soruyu da cevaplayan Recepkethüda “Genel Merkez olarak sizin arkanızda duracağız bundan şüpheniz olmasın. Siz, aranızdaki birlik ve dayanışmayı bozmadığınız sürece Petrol-İş Sendikası olarak geçmişte elde ettiğimiz kazanımlara bir yenisini sizlerle geleceğe taşıyacağız. İşverene de buradan çağrıda bulunuyorum, her örgütlendiğimiz işyerinde Petrol-İş olarak işverenlerle çok düzgün bir işbirliğimiz var; siz de üyelerimizin yasal ve anayasal haklarına saygı gösteriniz ve bir an önce toplu sözleşme masasına dönünüz” dedi.

Recepkethüda’nın konuşması ardından başlayan ikinci bölüm eğitim uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından verildi. Eğitim, “sendikal tarih, toplu iş hukuku ve bireysel iş hukuku farkı ile sendikal haklar” konularının anlatımı ile başladı. Daha sonra “işverenlerin işçilere karşı genel tutumları, işçi sınıfının sendikal aidiyetinin önemi ve gerekliliği ile birlik ve dayanışmanın sendikal faaliyetlere olan etkisi” konuları işlendi.

Eğitim, sendikamız Hukuk Servisinden Av. İrfan Taşkın’ın hukuksal konuları aktarması ile devam etti. Eğitimin bu bölümünde hukuki sürece dair genel bilgilendirmeler yapıldıktan sonra üyelerimizin soruları cevaplandı.

Eğitim sonunda üyelerimizden gelen olumlu geri bildirimler ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ile yapılan karşılıklı fikir alış verişleri sonrası iyi niyet ve memnuniyet dile getirildi. Henüz ilk toplu iş sözleşmesi bile imzalanmamış As Plastik işyerinde gerçekleştirdiğimiz bu eğitime Petrol-İş üyelerinin ilgisi, gelecek açısından umut verici oldu.