Postacıya bayram yok

Ortak eylem yapan postacılar izinlerinin gaspedilmesine tepki gösterdi. Haber-Sen, Türk Haber-Sen ve Birlik Haber-Sen sendikalarının ortak çağrısıyla bir araya gelen işçiler PTT Anadolu Yakası Posta İşleme Merkezi  bahçesinde eylem yaptı.

EVRENSEL GAZETESİ
28.08.2011

PTT işçileri, ağır ve güvencesiz çalışma koşulları ve hak ihlallerini protesto etti. Haber-Sen, Türk Haber-Sen ve Birlik Haber-Sen sendikalarının ortak çağrısıyla bir araya gelen işçiler PTT Anadolu Yakası Posta İşleme Merkezi  bahçesinde eylem yaptı.

Katılımın geniş olduğu eyleme Anadolu yakasındaki ilçelerden PTT çalışanları katıldı. “Cumartesi günlerini çocuğumla geçirmek istiyorum”, “Köle değil postacıyız”, “Posta dağıtımındaki çeşitli uygulamalar son bulsun” şeklindeki dövizleri ellerinde taşıyan PTT işçileri, bu dövizlerle geniş bir daire oluşturdu.

Davullar eşliğinde çekilen halaylarla çok renkli bir görünümün hakim olduğu eylemde, sık sık taleplerinin dikkate alınmaması halinde ortak mücadelenin grevle birleşeceğini, bunun için PTT işçilerinin hazır olduğu ifade edildi. Eylemde açıklamayı işçiler adına, Üsküdar Posta İşleme Merkezinde çalışan Hafid Tarhan okudu. Tarhan, PTT işçilerinin 171 yıldır yaz kış demeden çalıştıklarını, birçok kişiye sevdiklerinden müjdeli haberler taşıdıklarını, bu yüzden adlarına neşeli şarkılar yazıldığını söyledi. Mesleklerinin şarkılardaki gibi şen bir iş olmadığını söyleyen Tarhan, son on beş yıldır, postacıların adeta dert küpüne döndüklerini dile getirdi.