Retunsee Başkanlar Kurulu Toplandı: Yaşasın İşçilerin Uluslararası Dayanışması!

Retunsee Başkanlar Kurulu toplantısı 25 Şubat 2022 tarihinde Yunanistan’ın Atina kentinde yapıldı. Toplantıya Retunsee Başkanlar Kurulu üyeleri Goran Takiç, Süleyman Akyüz, Panagiotis Kontousiadis, Mitja Fabian, Jasna Pipunic ve Retunsee uzmanları katıldı.

28.02.2022

Toplantıda Güneydoğu Avrupa’da işçilerin çalışma ve yaşam koşulları, hayat pahalılığı ve kriz nedeniyle yaşanan işten atmalara karşı yükselen işçi eylemleri görüşüldü. Yunanistan’daki enerji (Energean) ve kimya (Gübre sanayi) işçilerinin eylemleri ve Türkiye’deki plastik, kauçuk (PAS South / Coko-Werk) işçilerinin eylemleri öne çıkan konulardı.

Toplantıda söz alan Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz Pas South işçilerinin direnişini ve Coko Werk’te yaşanan hak ihlallerini anlattı.

Toplantıda görüşülen bir diğer konu Retunsee’nin her yıl düzenlediği “Dayanışma ve Eylem Günü” etkinliklerinin 2022 yılında Kavala petrol işçileri için yapılması oldu.

Retunsee Başkanlar Kurulunun Atina’da yapılmasının bir nedeni de Yunanistan’ın Kavala kentinde petrol çıkarım faaliyeti yürüten Energian şirketinin 240 işçinin çalıştığı işyerinde peyderpey 124 kişiyi işten çıkarmasıydı. Retunsee Başkanlar Kurulu üyeleri bu vesileyle 26 Şubat Cumartesi günü düzenlenen Kavala petrol işçilerinin yürüyüş ve mitingine katıldı.