• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

KÜRESEL SENDİKACILARLA GÖRÜŞME:

Sendikamızın Standard Profil, Recordati ve Petrol Ofisi örgütlenmeleri gündeme getirildi, işbirliği ve dayanışma görüşüldü...

Basın Servisi
21.05.2012

Avrupa Sanayi İşçileri Federasyonu'nun (IndustriALL European Trade Union) kuruluş kongresine katılmak için Belçika'nın Brüksel kentinde bulunan Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Reşat Tüysüz'den oluşan Petrol-İş heyeti  kongre sürecinde Petrol-İş sendikasının örgütlenme çalışmaları yürüttüğü Standard Profil, Recordati ve Petrol Ofisi ile ilgili olarak Avrupa işçi sendikalarıyla görüştü.

Standard Profil işletmesinin, geçen aylarda satın aldığı toplam 500 kadar işçinin çalıştığı İspanyol şirketlerde örgütlü olan İspanyol sendikaları UGT FITAG ve CCOO Fitaqua sendikaları ile yapılan görüşmelere İspanya Sendikaları UGT FITAG'tan Uluslararası İlişkiler Sekreteri Montserrat Lopez Garcia de la Torre, CCOO Fiteqa'dan Jesus Ribera Rubies katıldı.

Görüşmede Standard Profil işletmesinde örgütlenme çalışmalarının ilerletilmesine yönelik iki sendika arasındaki işbirliği ve dayanışmanın daha da geliştirilmesi üzerinde duruldu. İspanya sendikaları temsilcileri Petrol-İş Sendikası'nın Standard Profil işyerlerinde örgütlenmesine yönelik her türlü dayanışmaya açık olduklarını belirtti.

Standard Profil işyerlerinde örgütlenme çalışması ile ilgili İspanya sendikalarıyla yapılan görüşmelerin ardından Petrol Ofisi'nde yürütülen örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Petrol-Ofisi'nin çoğunluk hissesine sahip Avusturya çokuluslu şirketi OMV'de örgütlü PRO-GE Sendikası Uluslararası İlişkiler Sekreteri Peter Schissler ile de bir görüşme yapıldı. Schissler Petrol Ofisi işçilerinin örgütlenmesine yönelik her türlü destek ve dayanışmayı vereceklerini söyledi.

Yine İtalya'da Recordati İlaç'ta örgütlü olan İtalyan Sendikası FEMCA 'nın Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Dario Ilossi, Petrol-İş Sendikası ile İtalya kökenli çokuluslu şirketlerin işçilerinin sendikalı olmasına yönelik dayanışma içerisinde olacaklarını iletti.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi