• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İstanbul toplantısı coşkulu geçti

SGBP işçileri Türk-İş Genel Kurulu'na çağırıyor

Bölgesel toplantılarının sonuncusunu gerçekleştiren Sendikal Güç Birliği Platformu'nun İstanbul toplantısı coşkulu geçti. SGBP işçileri Türk-İş Genel Kurulu'na davet etti.

EVRENSEL GAZETESİ
26.11.2011

Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Tek Gıda-İş, Petrol-İş, TÜMTİS, Hava-İş, TGS, Tez Koop-İş, Kristal-İş sendikalarının bir araya gelerek oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformunun İstanbul toplantısı hayli coşkuluydu.

Sloganlarla sık sık konuşmaları kesen işçiler, çıktıkları kürsüde de saldırılara ve sendikal bürokrasiye karşı mücadele kararlılığını ifade ettiler.

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) bileşenleri dışında Harb-İş, Haber-İş, Yol-İş şubeleri de üye ve temsilcileri ile toplantıya katıldı. Çok sayıda işçinin kürsüye çıkarak konuşma yaptığı toplantıda, 15 işçi de söz istediği halde zaman sıkıntısı nedeniyle konuşamadı.

Toplantıda söz alan Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, neoliberal politikalara karşı siyasal duruş sergilemeden, saldırılara, yoksulluğa ve işsizliğe karşı gelinemeyeceğini kaydetti. “Başka bir dünyanın kuruluşunda platformumuz, anti kapitalist ve anti emperyalist bir tutum alacak” diyen Öztaşkın, siyasette tarafsız olmayacaklarını, emekten, işçi sınıfından yana siyasi tavır alacaklarını söyledi.

TÜRKİYE DEĞİŞECEK

SGBP’nin Türk-İş yönetimine geldiği zaman siyasi partilere değil işçi sınıfına sırtını dayayacağını belirten Öztaşkın, platformun kazanılmış hakları korumak için değil yeni haklar kazanmak için mücadele edeceğini, bunun için gerektiği zaman şalterde indireceğini kaydetti. Kürt sorunun barışçıl, demokratik ve eşitlik temelinde çözümünü savunduklarını belirten Öztaşkın, Anayasa konusunda da eşit, özgür, demokratik ve sosyal bir anayasa için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Sendikalı-sendikasız tüm işçi sınıfı mücadelelerine sahip çıkacağız. Dayanışmayı yükseltip, emekçilerin birliğini savunacağız. Türk-İş’te yönetime geldiğimiz zaman önce işçi sendikaları ile sonra da tüm emek örgütleri ile birleşmek üzere görüşmelere başlayacağız” diyen Öztaşkın, sendikal demokrasiyi sağlayacaklarını, bu amaçla tek bir tüzük oluşturacaklarını söyledi. Öztaşkın, “Biz Türk-İş’i değiştireceğiz, Türk-İş değişince Türkiye değişecek” dedi.

devamı için: 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı