• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP Kadın Koordinasyonu 1 Mayıs’ta tüm kadınları Taksim’e çağırıyor

Sendikal Güç Birliği Platformu  Kadın Koordinasyonu kadınları evde, işyerinde ve sokakta uğradıkları ayrımcılıklara karşı çıkmak için alanlara çağırdı.

25.04.2012

Türk İş’in var olan yönetimine karşı muhalif bir çizgi izleyen ve Türk İş’e bağlı on sendikanın bir araya gelerek kurduğu Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), Türk İş yönetiminin aksine İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı aldı. Konuyla ilgili SGBP Kadın Koordinasyonu da yazılı bir açıklama yaparak, “Evde, iş yerinde, sokakta kadınlık durumundan kaynaklanan ayrımcılıklara vurgu yapmak, bunların ortadan kaldırılması için emekçilerin sesini yükseltmek amacıyla Emek Haftası'nda ve 1 Mayıs'ta alanlarda” olacaklarını belirti.

“Güvenceli iş şiddetsiz bir yaşam için 1 Mayıs'ta alanlarda olalım!” denilerek yapılan çağrıda 1 Mayıs’a kadar izlenecek eylem takvimi de açıklandı. Bu takvime göre kadınlar
26 Nisan Çarşamba günü (bugün) saat 12.30 – 17.00 arası Galatasaray Lisesi önünde stand açarak tüm kadınları 1 Mayıs’a davet edecek.

26 Nisan'da saat 19.00'da içinde SGBP adın Koordinasyonu, DİSK Kadın Komisyonu, KESK, TMMOB, Tabip Odası'ndan kadınların olduğu Emek ve Meslek Örgütünden Kadınlar Platformu ile 1 Mayıs 1977'de yaşamını yitiren kadınların fotoğraflarının bulunduğu bir pankart açılarak Galatasaray'dan yürünüp, Kazancı Yokuşuna karanfil bırakılacak.

27 Nisan saat 11.00’de 'Emek ve Meslek Örgütlerinden Kadınlar' AKM önünde buluşarak direnişte bulunan HEY Tekstil işçilerine bir dayanışma ziyareti gerçekleştirecek.

Kaynak: www.sendika.org