• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Soma'da işçilerin eylemi sürüyor

Manisa Soma'da maden işçileri taleplerinin yerine getirilmesi için mücadelelerini sürdürüyor. 30 kişinin Kültür Park'ta sabahlamasıyla başlayan eylem, bugün 100 işçinin daha katılmasıyla devam ediyor. Eylem işçilerin aileleri ve halkın desteğiyle büyüyor.

04.07.2014

Madenci katliamının yaşandığı Manisa Soma'da Taşeron yasasının TBMM'de görüşülürken, işçilere verilen sözler doğrultusunda yasalaşması için işçiler eylem yapıyor. Eylem, yasanın görüşüleceği tahmin edilen 13 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Dün, gün içinde 50 kadar işçi ile devam eden eyleme, akşamüstü işçilerin eşleri, çocukları ve halkın destek ziyaretleri oldu. 30'a yakın işçinin Kültür Park'ta kalmasının ardından bu sabah 100'e yakın işçi parkta oturmaya başladı ve eyleme destekler artıyor. Cumartesi günü yapılacak toplantılardan sonra eylemin daha da büyümesi ve örgütlü hale gelmesi bekleniyor.

İşçilere, niçin bu eylemi yaptıkları sorulduğunda "Bize verilen sözlerin, buharlaşmasını, unutturulmasını istemiyoruz. Taşeron sisteminin ve sendika olmayan sendikaların yok edilmesi için kararlıyız" yanıtını verdiler.

22 Mayıs'ta Ankara'da aralarında Erdoğan'ın da olduğu AKP'li isimlerle görüşüldüğünü ve işçilere verilen sözlerin yerine getirilmediğini savunan işçiler, talepleri hatırlatan bir bildiri dağıtarak bölge halkıyla paylaştı.

Kaynak: Sol Portal