• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Mehmet Akkaya/Aydınlık Gazetesi

Soros'un beslediği örgütler

05.10.2012

Soros, CIA ile beraber çalışan, para spekülatörü olarak bilinir.

Dünya çapında ün (!) kazanması, “portakal devrimi”, ya da “turuncu devrim” diye bilinen, Asya ülkelerindeki Amerikancı ayaklanmalarla oldu. Bu ülkelerdeki örgütleri besledi, Amerikan yandaşı yaptı, ajanlaştırdı. Örgütlerin mensuplarına ayaklanma eğitimleri verdirdi. Kontrgerilla’nın sivil uzantısı olarak faaliyet yürüttü.

Soros, Türkiye’deki faaliyetlerini “Açık Toplum Enstitüsü” üzerinden yapıyordu. Enstitü aracılığıyla, Amerikan yandaşı yapılacak örgüt ya da kişilere para dağıtılıyor, özel eğitimlerden geçiriliyorlar, ya da amaçlarına uygun eğitimleri destekliyorlardı.

Şimdi bu Enstitü, kendisini kapatmış. Hemen sevinmeyin. Başka bir isimle devam ediyor. Hem de dokunulmazlık kazanmış. 2008’de Vakıf olmuş yani. Şimdiki adı, Açık Toplum Vakfı...

Vakfın Mütevelli Heyeti, İshak Alaton, Osman Kavala, Can Paker ve Murat Sungar’dan oluşuyor.

Yönetim Kurulu Üyeleri, İshak Alaton, Hakan Altınay, Ferhat Boratav, Osman Kavala ve Murat Sungar.

2009 Yılı Danışma Kurulu, Suay Aksoy, Nurcan Baysal, Eyüp Can, Zülfü Dicleli, Melih Fereli, Temel İskit, Şebnem Karauçak, Can Paker ve Murat Sungar...

Danışma Kurulu’na, 2010’da Hakan Altınay, Ferhat Boratav, Elisabeth Özdalga, 2011’de, Asaf Savaş Akat, Mehmet Kaya, Sabih Ataç, 2012’de ise, Ruşen Çakır, Necdet İpekyüz, Ayhan Bilgen katılıyorlar.

Her yıl üçte bir oranında yenilenen danışmana kuruluna kimlerin gireceği, ancak öncekilerin önermesi ve onaylaması ile mümkün olabiliyor.

TESEV’le paralel çalışıyorlar. Açık Toplum Vakfı’nın kurucu, Mütevelli heyeti ve danışmanları, TESEV’e de üyeler. TESEV’in Başkanı Can Paker, Açık Toplum Vakfı’nın Mütevelli heyetinde. Açık Toplum Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi İshak Alaton ise, TESEV’in Başkan Yardımcısı. Anlayacağınız TESEV ve Açık Toplum Vakfı, iç içe.

 

Açık Toplum Vakfı’nın 2009, 2010 ve 2011’de desteklediği bazı örgüt ve kişiler:

Alternatif Yaklaşımlar Derneği,

Anadolu Kültür A.Ş.

Bölgesel Çağdaş Sanat Merkezi

Ceza İnfaz Sistemi’nde Sivil Toplum Derneği

Helsinki Yurttaşlar Derneği

Hrant Dink Vakfı

İstanbul Avrupa Birliği Öncüleri Derneği

KAMER Vakfı

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi

Münazara Derneği

Özürlüler Vakfı

Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi

Sıfır Ayrımcılık Derneği

Sosyal Değişim Derneği

Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı

Toplumsal Duyarlılık Derneği

Toplumsal Olaylarla Yüzleşme Derneği

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV)

Türkiye Sakatlar Derneği

Uluslararası Performans Sanatları Araştırma ve Üretim Derneği

Zonguldak Eğitime Destek Derneği

Eşcinsel örgütler: Lambdaİstanbul Aile Grubu (LİSTAG), Siyah Pembe Üçgen İzmir, Pembe Hayat LGBTT Derneği, Pozitif Yaşam Derneği, Kaos GL.

Güneydoğu Anadolu’daki örgütler: Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Diyarbakır Sanat Merkezi Derneği, Batman Kültür Sanat Derneği, Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi, Eshab-ı Kehf Derneği.

Üniversiteler: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi

Cumhuriyet devleti yıkılırsa, örgütler ve vatandaşlar, başka beslemelere açık olurlar. Anadolu’da bir söz vardır, “gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını çalar”. Soros’tan beslenen, Soros’un oyuncağı olur.

Son Güncelleme: Cuma, 05 Ekim 2012 17:35