Şubemiz İş-Ekmek-Vatan Kurultayı'nda

05.02.2006

Sendikamız Bandırma Şubesi’nin de katıldığı, Ulusal Kanal’ın öncülük ettiği İş-Ekmek-Vatan Kurultayı, Bandırma Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Kurultaya İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç, Deri-İş Genel Başkanı Yener Kaya, Tes-İş Balıkesir Şube Başkanı Feridun Yüksel, Liman-İş Genel Başkan Danışmanı Oğuz Topak, Kamusen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit, Tek Gıda-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Zeki Aydoğan, Susurluk Şeker-İş Şube Başkanı, Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan ve Güney Marmara Gazeteciler Derneği 2.Başkanı Engin Arıcan katıldılar. Çok sayıda üyemizin katıldığı kurultayda, konuşmasına “Vatan olmazsa iş – ekmek olmaz” diye başlayan Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit, şunları söyledi: “Özelleştirme adı altında kamu kuruluşları taşeronlara teslim ediliyor. Çalışanların kazanılmış hakları birer birer gidiyor. Emekçilerin işine, ekmeğine göz dikiliyor. Fakat bütün bu insan hakları ayıbına AB sesini çıkarmıyor. Ancak biz tüm bunlara karşı mücadelemizi, halkın da, sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak sürdüreceğiz. Madenlerimizi, Tüpraş’ı peşkeş çektirmeyeceğiz. Nitekim Tüpraş ihalesi Yargıdan döndü. Tekel kapatılmak isteniyor, limanlarımız birer birer özelleştiriliyor. Hatta bor madenlerinin özelleştirilmesi bile gündemde. Biz sendika olarak özelleştirmeler karşısındaki tavrımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Özelleştirme, çalışanların haklarının elinden alınmasıdır. Böyle bir kurultayı tertip edenleri ve katılanları kutluyorum.”