SumOfUs'tan Flormar-Yves Rocher İşçilerinin Mücadelesine Destek Kampanyası

SumOfUs, Flormar-Yves Rocher işçilerinin mücadelesine desteklemek için kampanya başlattı. İmzalarımızla direnişe destek olalım.

02.07.2018

SumOfUs 2011 yılında kurulmuş internet üzerinden kampanyalar düzenleyen bir topluluk. Bu topluluk, bütün dünyadan çokuluslu şirketlerin açgözlü neoliberal politikalarına karşı kampanyalar düzenleyerek bu şirketleri kurallara uymaya çağırıyor.

Kampanya düzenlenen konular daha çok çokuluslu şirketlerin faaliyet gösterdikleri ülkelerde çevreye, insan haklarına veya işçi haklarına yönelik ihlalleri konularına odaklanıyor. Bu alanlarda düzenlenen imza kampanyaları etkili sonuçlar verebiliyor.

Küresel örgütümüz IndustriALL, SumOfUs yöneticileri ile görüşerek sendikamızın Gebze'de devam eden Yves Rocher-Flormar direnişi ile ilgili imza kampanyası başlattılar. Websitesinin Türkçe bölümü bulunmuyor. Kampanya sitenin Fransızca bölümünde yer alıyor.

Bu kampanyaya destek olmak için https://actions.sumofus.org/a/yves-rocher-cessez-la-casse-syndicale-en-turquie uzantısına tıklayarak SumOfUs'ın websitesine gidiyorsunuz. Sonra websitesinin sağ tarafındaki bölümünde yer alan boşluklara sıra ile e-mail adresinizi, adınızı ve soyadınızı yazıyorsunuz. Eğer Yves Rocher müşterisiyseniz “Je suis client-e Yves Rocher” alanını işaretliyorsunuz ve sonra da sağ tarafta bulunan SIGNEZ LA PETITION alanına tıklıyorsunuz.

Böylece işverene gönderilecek dilekçenin altına bir imza da siz atmış oluyorsunuz.

FLORMAR'DA DİRENİŞ SÜRÜYOR

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve ülkemizin önde gelen kozmetik firmalarından birisi olan Flormar'da işçiler, sendikalaştıkları için işten çıkartılıyorlar. Bugün itibariyle işten çıkarılan işçi sayısı 115'e ulaştı. İşveren önce sendikalaşma çalışmasının öncü işçilerini işten çıkarırken, şimdi başlayan direnişe destek veren işçileri işten atmaya başladı. Öyle ki, tezgah başında birlikte çalışırken işten atılıp direnişe geçen işçi arkadaşlarını alkışladığı için işçiler kapı önüne...