• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TELEKOM GREVİNİ VE TÜRK HABER-İŞ'İN KARARLI TAVRINI DESTEKLİYORUZ

24.10.2007

TELEKOM GREVİNİ VE TÜRK HABER-İŞ'İN

KARARLI TAVRINI DESTEKLİYORUZ

24.10.2007

Ülkemizin haberleşme alanındaki dev kuruluşu Türk Telekom'un uluslararası sermayeye satışından sonraki ilk toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanmış olup 16 Ekim 2007 tarihinde greve çıkılmıştır.

Türk Haber-İş' in bu haklı ve onurlu mücadelesinin 10. gününde Petrol-İş Adana Şubesi olarak kendilerini kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Türk Telekom tarihinde bugüne kadar grevin hiç olmaması işyerinin özelleştirilmesinden sonra ilk toplu iş sözleşmesinde greve çıkmak zorunda kalınması düşündürücüdür.

Özelleştirmeler yoluyla ülkemizin kaynaklarına el koyanlar, aynı zamanda bu işletmeleri bugüne getiren çalışanların haklarına da saygı göstermiyorlar.

Sendikanın en doğal taleplerine bile olumsuz yaklaşımda bulunup, kazanılmış hakların geriye götürülmesini talep ediyorlar, bu asla kabul edilecek bir davranış değildir. Bu kabul edilemez davranışlarından dolayı Türk Telekom işverenini kınıyoruz.

Türk Telekom işverenini uzlaşmaz tutumundan vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu konuda medyadan ve kamuoyundan destek bekliyoruz. Bu grevin bir an önce Türk Telekom emekçilerinin isteği doğrultusunda bitirilmesini bekliyor ve destekliyoruz.

Bu grev sadece Türk Haber-İş 'in, Türk Telekom işçilerinin değil tüm işçi sınıfının grevidir. Bu grevde siyasi iktidardan beklentimiz ise, grevi ''ülke çıkarı'' bahanesiyle ertelemeyi düşünmek değil, çözümü için çaba göstermek olmalıdır.

Petrol-İş Sendikası Adana Şubesi olarak Haber-İş Sendikası'nın bütün yöneticileri ve üyeleriyle birlikte verdikleri bu onurlu mücadelede yanlarında olduğumuzu beyan eder grevin başarıya ulaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bildiririz.

Yönetim Kurulu Adına

Ahmet KABACA

Başkan