Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu 8 Mart açıklaması:

TÜM KADINLARA NİTELİKLİ, GÜVENCELİ ve SENDİKALI BİR İŞ

Petrol-İş Sendikası olarak kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve iş yaşamındaki  ayrımcılıkların son bulması dileği ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günününü   kutluyoruz.

Kadın Servisi
08.03.2013

8 Mart kadınların Uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 1910 'lu yıllardan itibaren sosyalist ülkelerde kutlanmaya başlanan 8 Mart, 1975 yılında Birleşmiş Milletlerin verdiği bir kararla Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildi. O günden bu yana kadınlar artık tüm dünyada  8 Martı kutluyorlar.

Petrol-İş Sendikası olarak kadınların hem kamusal alanda hem de iş yaşamında, hem de evde  uğradıkları ayrımcılıkların farkındayız, yıllardır bunların ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyoruz.

Ama ne yazık ki ülkemizde hala hergün beş kadın namus cinayetine kurban gidiyor, kadınlar istihdama yeterince katılamıyorlar, kadınların evdeki evişleri ve çocuk bakımını aksatmaması temelinde şekillenen hükümetin istihdam  politikaları, ne yazık ki onları güvencesiz ve sendikasız işlere yönlendiriyor.

Birlik mücadele ve dayanışma

Biz Petrol-iş Sendikası olarak kadınlara yönelik her türlü kötü muameleye ve iş yaşamındaki her türlü  ayrımcılığa  karşı olduğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz.

Hükümetin ucuz, esnek güvencesiz kadın emeği politikalarına karşı, kadınlar için nitelikli, güvenceli, sendikalı işler istiyoruz.

Bu anlayışla tüm üyelerimizin ve erkek üye eşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, birlik mücadele ve dayanışma içinde geçmesini diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...