TOPLANTI

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde Fiili Hizmet Süresi Zammı Çalışma Ziyareti

Genel Merkezimiz tarafından Fiili Hizmet Süresi Zammı uygulamasının kapsamının genişletilmesi için başlatılan çalışma kapsamında, çalışma gurubu tarafından Tüpraş İzmit Rafinerisi'ne bir ziyaret gerçekleştirildi.

28.12.2016

Sendikamız İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği servisinin koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında 27 Aralık 2016 Salı günü, Kocaeli şubemizin örgütlü olduğu Tüpraş İzmit Rafinerisi'nde bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyaret boyunca Tüpraş Teknik Emniyet ve Çevre Müdürü Kadir Dağdemir başkanlığında bir heyet, işyerindeki tehlike kaynakları, kullanılan ve proses esnasında oluşan kimyasallar, işyerindeki iş güvenliği tedbirleri, çalışma koşulları, çalışanlara uygulanan sağlık taramaları gibi konularda detaylı bilgiler verdi. İşyerindeki bazı ünitelerin de gözlemlendiği ziyarete, İşyeri Baştemsilcimiz Teoman Aydınoğlu ve İşyeri Temsilcimiz Vahap Orhan eşlik etti. Ziyarete; Fiiili Hizmet Süresi çalışma gurubundan İş Güvenliği Uzmanı Ceyhun Gürpınar (Petrol-İş Genel Merkez), Prof.Dr. Aydın Başbuğ (Gazi Üni. İkt.ve İdr.Bil.Fak. Çal.Eko.ve End.İlşk. Bölüm Bşk.), Yrd.Doç. Hacer Kayhan (Üsküdar Üni. İş Sağ.ve Güv.Böl.), Dr. Özkan Kaan Karadağ (İstanbul Meslek Hastalıkları Hastanesi), İş Güvenliği Uzmanı Nuri Bingöl (Üsküdar Üni. İş Sağ.ve Güv.Böl.) katıldı.

Tüm gün süren ziyaret esnasında heyetimiz, fabrika yönetimi ve üyelerimizle görüşerek, çalışmaya kaynak olabilecek nitelikte bilgiler aldı.