• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş 1 Mayıs Birlik, Mücadale ve Dayanışma Günü’nde Taksim'de Anma Programı Gerçekleştirdi

1 Mayıs İşçilerin Uluslararası Birlik, Mücadale ve Dayanışma Günü’nde konfederasyonumuz Türk-İş, Taksim Meydanı’nda anma programı gerçekleştirdi. Programa, sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

02.05.2022

Anma programına Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri ile sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreteri Salih Akduman, Genel Mali Sekreteri Erhan Yakışan ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı da katıldı.

Türk-İş Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikamız yöneticileri ve beraberindeki sendika temsilcileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kazancı yokuşuna gelerek burada 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçen heyet anıta çelenk sundu.

Çelenk bıraktıktan sonra açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız ‘hayat pahalılığı, örgütlenme’. Bu saatte Türkiye’nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. Türk-İş her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. Türk-İş bunu sürdürmeye devam edecektir” dedi.