• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Köylüler F-16 savaş uçaklarıyla bombalandı

Türkiye'nin yüreğini yakan faciada 35 genç insanımızı kaybettik

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü sınır noktasında 28 Aralık'ta, F-16 savaş uçaklarının bombardımanı ile yaşanan faciada 35 insanımız hayatını kaybetti.

30.12.2011

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü sınır noktasında 28 Aralık'ta, akşam saatlerinde F-16 savaş uçaklarının bombardımanı ile yaşanan faciada çocuk yaşta ve genç 35 insanımız hayatını kaybetti, 17'si  kayboldu, 3  yurttaşımız da yaralandı. Yaşanan bu büyük felaket, bu büyük acı Türkiye'nin yüreğini dağladı, hepimizi derinden üzdü, sarstı. Bu vahşete yol açanları kınıyor ve bir an önce yargı önüne çıkarılarak hesap vermelerini talep ediyoruz.

Sivil köylülerin hava bombardımanıyla vahşice öldürülmesi hiçbir gerekçeyle, bahaneyle, yalanla geçiştirilemez. Bombardımanın göz göre göre sivil halkı hedef alan bir noktaya ulaşmasında sorumluluğu olanlar araştırmalı ve yargıda hesap vermelidirler.  Bu facianın yaşanmasında köylülerin kaçakçılık yaptığına ilişkin iddialar da gerekçe gösterilemez.

Petrol-İş Sendikası olarak bu büyük faciada yaşamını yitirenlere  Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Kaybolan yurttaşlarımızın bir an önce bulunmasını temenni ediyor,  yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu