Üyemiz uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü

Üyemiz TÜPRAŞ işçisi Engin Yıldırım terör kurbanı

Aliağa Şubemiz Tüpraş İşyeri’nde işletme operatörü olarak çalışmakta olan 1980 doğumlu Engin Yıldırım 27 Eylül Salı günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uğradığı saldırıda yaşamını kaybetti.

28.09.2011

Sendikamızın örgütlü olduğu Aliağa Şubemiz Tüpraş İşyeri’nde işletme operatörü olarak çalışmakta olan 1980 doğumlu Engin Yıldırım, 27 Eylül Salı günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını kaybetmiş ve yanında bulunan akrabaları da yaralanmıştır. Yine aynı gün Batman da Mizgin Doru ve dört yaşındaki kızı Sultan Doru öldürüldü.

Son dönemlerde kent merkezlerinde artan terör ve şiddet olaylarında onlarca sivil yurttaşımız ve güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiştir.

Üyemiz Engin Yıldırım’a, terör ve şiddet saldırılarında yaşamını kaybeden tüm yurttaşlarımıza, Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası olarak bu şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, sorumluların yakalanarak biran önce adalete teslim  edilmesini bekliyoruz.

Bu tür çatışmalı ortamlar toplumda sorunlarımızın barışçıl yollardan çözümüne yönelik umutları yok etmektedir. Petrol-İş Sendikası olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki ülkemizin sorunları barış içinde demokratik yollarla çözülmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

Petrol-İş Sendikası