• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yatağan işçileri AKP’ye yürüdü, polis saldırdı, işçiler geri adım atmadı

Yatağan’daki termik santrallerin özelleştirilmesine karşı çıkan işçiler Milas’ta eylem yaptı, polis saldırdı, işçiler “Genel grev geliyor” diyor

Sendika.Org / Muğla
27.11.2013

Muğla Yatağan’daki termik santrallerin özelleştirilmesi kararının ardından 25 Kasım günü Muğla’da AKP binasına yürüyen enerji ve maden işçileri eylemlerini sürdürüyor.

Muğla’da AKP binasına yürüyen ve polis saldırılarına direnen işçiler “Şalter inecek AKP gidecek” dedikten sonra “Başbakan gelene kadar her gün eylem yapacağız” demişti.

Maden-İş ve Tes-İş üyesi işçiler bugün de Muğla’nın Milas ilçesinde Atapark’a yürüdü. İşçiler Atapark’a “Dişe diş, kana kan sattırmayız Erdoğan” pankartı astı. İşçilerin yürüyüşü boyunca Milaslılar apartmanlarından tencere tavalarla eyleme destek verdi.

İşçiler, Atapark’ın ardından AKP ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis, işçilere AKP ilçe binası yakınlarında saldırdı. İşçiler, caddeyi oturarak trafiğe kapattı. İşçiler bir süre sonra yeniden yürüyüşe geçti ve polis bir daha saldırdı.

İşçiler geri adım atmadı ve TOMA geri çekildi. Polis geri çekilince işçiler AKP Milas ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı ve Muğla’ya dönüş için Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti ve eylemlerini burada sonlandırdı.

Enerji ve maden işçilerine destek

İşçilere yönelik polis saldırısına DİSK Enerji-Sen “Yatağan işçilerinin yanındayız” mesajı ile destek verirken TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu “Enerji ve maden işçilerinin yanındayız” başlıklı bir basın açıklaması yayımlayarak destek verdi.

Sendika.Org / Muğla